• Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović i direktorica British Councila u BiH, Larisa Halilović potpisali su Memorandum o sporazumijevanju čime je obilježen početak programa „Škole za 21. vijek“ u HNŽ-K. Potpisivanju Memoranduma je prisustvovao i britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Matthew Field. Ovaj program za cilj ima izraditi kapacitete nastavnika koji će učenike podučavati vještinama kritičkog razmišljanja i digitalnim vještinama uz praktično poznavanje kodiranja. 

  • U Centru za kulturu u Mostaru održana je svečanost povodom reakreditacije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na kojoj je prisustovao veliki broj zvanica iz akademske zajednice i organa vlasti iz Mostara i Bosne i Hercegovine. Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović je na svečanosti rektoru Univerziteta, prof. dr. Elviru Zlomušici uručio Rješenje o institucionalnoj akreditaciji Univerziteta.
     
  • Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr.sc. Rašid Hadžović sa zamjenikom Presjedatelja Skupštine HNŽ, Šerifom Špagom, zastupnicom u Skupštini HNŽ, Merjem Šutom, te predstavnicima lokalne vlasti posjetio je područne škole u mjestu Domanovići i Opličići, koje su u završnoj fazi rekonstrukcije.

  • Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, pristustvovao je manifestaciji povodom početka nove školske godine u „IV osnovnoj školi“.

  • Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović je povodom Nove 1441. hidžretske godine svim vjernicima islamske vjeroispovijesti uputio iskrene čestitke:

Vijesti