Visoko obrazovanje i nauka

Vijesti iz sektora


 • Čestitka ministra Hadžovića povodom Kurban-bajrama

  Datum obavijesti: 30/07/2020

  Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama.

 • Regionalni mrežni Balkaton – Smarten up for the future

  Datum obavijesti: 10/07/2020

  Vijeće za regionalnu suradnju (RCC) organizira prvo internetsko natjecanje na zapadnom Balkanu koje će pokrenuti digitalna inovativna i praktična poslovna rješenja. Regionalni mrežni Balkaton –Smarten up for the future ima za cilj pomoći građanima i poduzetnicima zapadnog Balkana da se oporave od posljedica pandemije COVID-19 koja je pogodila poduzeća i građane u prvom tromjesečju 2020. i povećati njihovu otpornost na takve globalne izazove.

 • 2018 Erasmus+ poziv na podnošenje prijedloga i vodič kroz program

  Datum obavijesti: 26/10/2017

  Ovim putem Vas želimo obavijestiti da je Evropska/Europska komisija objavila novi poziv za podnošenje projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2018. godinu EAC/A05/2017. 

   

 • 2. Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama

  Datum obavijesti: 05/09/2018

  U okviru ERASMUS+ Projekta (LNSS): Umrežena Knjižnica- službe podrške: Modernizacija knjižnica u zemljama zapadnog Balkana, 2. Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama (NAD) će se održati u petak, 07. rujna  2018. godine, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od 11:00 do 13:00 sati.

 • UNESCO - Vacancy notice - DIRECTOR, FUTURE OF LEARNING AND INNOVATION TEAM

  Datum obavijesti: 13/02/2020

  Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine je ovom Ministarstvu proslijedilo javni poziv za radno mjesto direktora tima za inovacije i budućnost učenja, u sjedištu UNESCO-a.

  U nastavku slijede informacije o poziciji/radnom mjestu direktora, kao i o preporučenim kvalifikacijama, iskustvima i kompetencijama.

   

 • Javni poziv Porezne uprave Federacije BiH za obavljanje prakse za studente i đake

  Datum obavijesti: 06/03/2020

  Porezna uprava Federacije BiH 09.01.2020. godine objavila je Javni poziv za pravna lica, poduzetnike i građane za podnošenje poreznih prijava sa rokom podnošenja do 31.03.2020. godine. Zbog velikog broja zaprimljenih prijava, a u cilju blagovremene obrade i unosa svih prijava u  nPIS aplikaciju, ukazala se potreba za angažiranjem studenata i đaka koji bi bili angažirani na obradi prijava.

 • Ministar Hadžović ugostio delegaciju Studentskog centra Mostar

  Datum obavijesti: 13/05/2020

  Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K dr. sc. Rašid Hadžović u svom kabinetu primio je ravnatelja Studentskog centra Mostar, Dragana Mikulića i voditeljicu društvenog sektora, Anitu Glibić.

 • Čestitka ministra Hadžovića povodom nastupajućeg blagdana Vaskrsa

  Datum obavijesti: 17/04/2020

  Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, dr. sc. Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom nastupajućeg blagdana Vaskrsa.

 • Obraćanje ministra Hadžovića

  Datum obavijesti: 15/04/2020

  Poštovani, obraćamo Vam se sa željom da izrazimo zahvalnost svima onima koji su doprinijeli da se online nastavni proces u HNŽ-K održava na kvalitetan način.

 • Čestitka ministra Hadžovića povodom nastupajućeg praznika Uskrsa

  Datum obavijesti: 10/04/2020

  Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, dr. sc. Rašid Hadžović, uputio je čestitku povodom Uskrsa.

Djelatnosti Sektora za visoko obrazovanje i znanost su:

 • Učestvovanje u implementiranju Bolonjskog procesa na visokoškolskim ustanovama iz nadležnosti Ministarstva;
 • Inoviranje baze podataka za visokoškolske organizacije na Sveučilištu i Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru;
 • Suradnja i realiziranje zakonskih propisa u vezi s djelovanjem, organizacijom i upisom studenata na visokoškolske ustanove;
 • Dopuna propisa o inspekciji u cilju preciziranja ovlasti inspektora u visokom obrazovanju;
 • Donošenje Zakona o visokom obrazovanju i podzakonskih akata;
 • Provođenje aktivnosti materijalne potpore za školovanje deficitarnih kadrova;
 • Ugovorno reguliranje subvencioniranja troškova smještaja i ishrane studenata s područja Županije u studentskim domovima u Bosni i Hercegovini.