Poziv na Sajam kulinarske baštine

Datum objave: 16.12.2022

Poštovani,

Pozivamo Vas na Sajam kulinarske baštine CUHaCHA koji će se održati na platou iza Gimnazije Mostar, u subotu 17. prosinca 2022. godine u vremenu od 13 do 16 sati, u organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K.

Na sajmu će se moći probati jela pripremljena po tradicionalnim receptima, a bit će poslužena posjetiteljima.  U sklopu sajma bit će organizirana prezentacija Monografije kulinarske baštine, koja je izrađena u okviru projekta. Na ostalim štandovima, udruge i poljoprivredni proizvođači iz HNŽ-K prodavat će svoje proizvode.  

Sajam je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Unapređenje održivog razvoja turizma kroz kulinarsko naslijeđe – CUHaCHA“ (Program Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.). Glavni cilj projekta CUHaCHA je ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma. Vodeći partner projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA (HR), a partneri na  projektu su Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K (BiH), Opština Tivat (Crna Gora) i Zadarska županija (HR). 

Period implementacije projekta je od 15/08/2020 do 31/12/2022. Projekat je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a ukupan proračun projekta je 710.946,94 €.  


Projekti