Javni poziv za sufinanciranje djelatnosti i projekata iz oblasti ŠPORTA iz sredstava Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije

Na temelju članka 9. Zakona o županijskim  ministarstvima i drugim tijelima županijske uprave (“Narodne novine Hercegovačko-neretvanske županije”, broj: 4/98, 1/02 i 4/07) i Odluke Vlade HNŽ/K, broj: 01-1-02-1000/24 od 25.04.2024. godine, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K objavljuje

Objavljeno: 09.05.2024
Javni poziv za predlaganje projekata iz područja KULTURE radi sufinanciranja iz sredstava Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije

Na temelju članka 9. Zakona o županijskim  ministarstvima i drugim tijelima županijske uprave (“Narodne novine Hercegovačko-neretvanske županije”, broj: 4/98, 1/02 i 4/07) i Odluke Vlade HNŽ/K, broj: 01-1-02-999/24 od 25.04.2024. godine, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ/K objavljuje

Objavljeno: 09.05.2024
Čestitka povodom 9. svibnja - Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić uputio je čestitku povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe.

Objavljeno: 09.05.2024
Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva i Nansen dijalog centra Mostar

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, prof. dr. Adnan Velagić i ravnatelj Nansen dijalog centra (NDC) Mostar, Elvir Đuliman potpisali su Memorandum o razumijevanju s ciljem zajedničkog djelovanja na području obrazovanja.

Objavljeno: 06.05.2024
Čestitka ministra Velagića povodom Vaskrsa

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, prof. dr. Adnan Velagić uputio je čestitku povodom nastupajućeg blagdana Vaskrsa.

Objavljeno: 03.05.2024
Ministar Velagić uputio čestitku povodom 1. svibnja

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, prof. dr.  Adnan Velagić uputio je čestitku povodom Prvog svibnja, Međunarodnog praznika rada.

Objavljeno: 30.04.2024
Suradnja između Turkiye i BiH: Ministar Velagić u studijskoj posjeti Istanbulu

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić zajedno sa entitetskim ministricama i županijskim ministrima i ministricama obrazovanja boravi u studijskoj posjeti Istanbulu, na poziv ministra nacionalnog obrazovanja Republike Turkiye, prof. dr. Yusufa Tekina.

Objavljeno: 27.04.2024
Delegacija iz HNŽ-K boravila u posjeti Novom Pazaru

Delegacija iz Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, koju su činili ministar prosvjete, nauke, kulture i športa, prof. dr. Adnan Velagić, rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru, prof.dr. Alena Huseinbegović, savjetnik ministra, Nijaz Kurtović i prorektorica za nastavna pitanja, Azra Špago boravila je u dvodnevnoj posjeti Novom Pazaru.

Objavljeno: 24.04.2024
Ministar Velagić ugostio ravnatelja Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s ravnateljem Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine, prof. dr. Enesom Hašićem tijekom kojeg su razgovarali o visokom obrazovanju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu.

Objavljeno: 16.04.2024
OČITOVANJE VLADE HNŽ-K O SASTANKU SA SINDIKATIMA U PROSVJETI

Na tragu posljednjeg u nizu sastanaka predstavnika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije-kantona s čelnicima četiriju sindikalnih organizacija osnovnoga i srednjeg obrazovanja u HNŽ-K, Vlada izvješćuje javnost o tomu kako je socijalne partnere podrobno upoznala sa svime dosad učinjenim na tragu poboljšanja prava odnosno radnoga i životnog standarda djelatnika u prosvjeti, ali i kako, zbog manjega priljeva sredstava u Proračun u odnosu na ono što je planirano, jednostavno nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obveza.

Objavljeno: 09.04.2024
Projekti