S PRVIM DANOM NASTAVE, SVEČANO OTVORENA NOVOIZGRAĐENA ŠKOLA U VOJNU

Datum objave: 09.09.2024

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a Adnan Velagić i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić zajednički su danas, svečanim presijecanjem vrpce, označili početak izvedbe nastave u novoizgrađenoj školskoj zgradi u mostarskomu naselju Vojno, područnoj školi OŠ Ivana Gundulića Mostar. S toga su mjesta, u povodu početka nove školske godine, uputili čestitke svim učenicima HNŽ-a, njihovim roditeljima, kao i djelatnicima u prosvjetnomu sustavu, a na poseban način prvašićima. Nakon ceremonije otvaranja novoizgrađene školske zgrade, predsjednica Vlade, resorni ministar i gradonačelnik posjetili su i JU OŠ "Bijelo Polje" Potoci.



- Posebno sam sretna što pozdrave i najljepše želje za sretnom i uspješnom novom školskom godinom svim školarcima u našoj županiji možemo uputiti s ovoga mjesta, ispred naše novoizgrađene školske zgrade u Vojnu. Područna škola OŠ Ivana Gundulića ovim činom i službeno počinje raditi, otvarajući širom svoja vrata i vama i brojnim naraštajima koji tek dolaze. Ovo je ostvarenje generacijskoga sna svih žitelja ovoga mjesta i radosna sam jer sam mogla pomoći u tomu i što mogu s vama danas podijeliti taj ponos i sreću – kazala je predsjednica Buhač, ocijenivši kako je svaka nova školska zgrada znamen novoga iskoraka prema budućnosti, napretku, rastu i razvitku.

- To je, prije svega, znamen ostanka i izgradnje obitelji i života na jednomu prostoru. Vlada kojoj sam na čelu odlučna je dati svoj maksimalni obol svakoj našoj zajednici na tomu putu. Današnji dan početka školske godine ne želim opterećivati statistikama i političkim govorima, samo ću izraziti svoje iskreno uvjerenje da će ova zgrada donijeti dobro ovomu mjestu, ovomu gradu, ovoj županiji i da će njezinim hodnicima uvijek odzvanjati samo zvuci dječjega smijeha i radosti. Koristim prigodu s ovoga mjesta svim učenicima, u svim gradovima i općinama naše županije, zaželjeti sretan početak nove školske godine. Na poseban način prvašićima koji danas ulaze u novo životno razdoblje, zamjenjujući svoje vrtićke skupine razredima i školskim klupama, gdje ih čekaju nove radosti i nova iskustva – dodala je Buhač, poručivši mališanima da uče, rastu, razvijaju se, budu dobri i časni ljudi, a u svemu tomu da se ne zaborave radovati i smiješiti odnosno ostanu lijepi i veseli.

Resorni je ministar Velagić ovom prigodom istaknuo kako je ispunjeno obećanje da će Vlada i Ministarstvo prosvjete pružiti punu potporu izgradnji škole u Vojnu, kako bi nastava i u tomu zdanju mogla otpočeti na vrijeme.

- To smo učinili i evo danas, na radost djece i njihovih roditelja, staratelja i zaposlenika, otvorili smo školu. Siguran sam u to kako će učenicima u novoizgrađenomu zdanju biti izuzetno ugodno, jer je izgrađeno i opremljeno u skladu s najvišim standardima, a mi ćemo i nadalje predano raditi kako bismo im osigurali što bolje uvjete rada i školovanja – obećao je ministar, a izaslanstvo je potom obišlo i OŠ Bijelo polje Potoci, gdje su razgledali i tijek radova u tamošnjoj športskoj dvorani.

- Županijska će vlada, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti predano raditi na unaprjeđenju ukupnoga prosvjetnog sustava, nastavnoga procesa, ali i infrastrukture športskih i kulturnih zdanja. Siguran sam kako će ova dvorana, osim za školske potrebe, biti korištena i za održavanje niza športskih i društvenih sadržaja i tako biti od koristi cjelokupnoj zajednici – izjavio je Velagić, izrazivši nadu u skorašnje otvorenje dvorane te čestitavši učenicima, njihovim roditeljima i prosvjetnim djelatnicima početak nove školske godine.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti