PREDSJEDNICA BUHAČ I MINISTAR VELAGIĆ O ŠTRAJKU PROSVJETNIH DJELATNIKA

Datum objave: 04.09.2024

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnan Velagić, održali su danas, u zgradi Vlade, zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su govorili o temi generalnoga štrajka prosvjetnih djelatnika, ali i o tijeku razgovora Vlade i čelnika sindikata prosvjete.



Predsjednica je još jednom podsjetila na aktualnu ponudu Vlade, ističući kako je to više od realno mogućega što Vlada u ovomu trenutku može učiniti bez ugrožavanja financijske stabilnost Županije.

Ministar Velagić, osim o tijeku razgovora sa sindikatima, govorio je i o drugim aktivnostima kao što su organizacijske sheme, prijemi na neodređeno vrijeme u školama i dr., sve s ciljem postizanja što boljega radno-pravnog položaja prosvjetnih djelatnika.

Predsjednica Vlade i resorni ministar istaknuli su kako razumiju ulogu i značaj prosvjetnih djelatnika, pozvavši sindikate da uvaže činjenicu trenutačnih fiskalnih mogućnosti županijskoga proračuna i, u interesu djece, da nastava uredno otpočne u ponedjeljak, 9. rujna.

Zvučni zapisi današnjih obraćanja Marije Buhač i Adnana Velagića dostupni su u privitku:

Audio: Predsjednica Marija Buhač

Audio: Ministar Adnan Velagić

 

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti