Županijsko natjecanje iz matematike za osnovce i srednjoškolce održava se u Konjicu

Datum objave: 23.03.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na otvaranju Županijskog natjecanja iz matematike za učenike sedmih, osmih i devetih razreda osnovnih škola i prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih škola, koje se u organizaciji Udruženja matematičara „Algoritam“ održava u JU Srednjoj školi Konjic.



Ministar Velagić je najavio da će podržavati rad ovog udruženja jer njeguje vrijednosti znanosti. „Doprinos udruženja je što njeguje vrijednosti matematike koja je deficitaran predmet u Županiji i šire, promovira i podstiče mlade da uče, ali njeguje i vrijednosti znanosti. To je dobra stvar pogotovo kada se radi o okupljanju mladih, koji su danas izloženi raličitim anomalijama u društvu, a Udruženje „Algoritam“ radi na razbijanju tih anomalija i uči djecu da sutra odgovorno preuzimaju odgovornosti u našem društvu“, kazao je ministar Velagić.

Na današnjem natjecanju sudjeluju 162 učenika, od kojih je 99 učenika osnovnih škola i 63 učenika srednjih škola.

Predsjednik Udruženja Šerif Bojičić izjavio da je natjecanje na visokoj razini. „Matematičari iz HNŽ-K ostvaruju dobre rezultate, ali mi nikada nismo zadovoljni. Učitelji i nastavnici dodatno rade s učenicima kako bi ostvarili što bolje rezultate, kako bi se plasirali na federalno i državno takmičenje, odnosno na međunarodnu Matematičku olimpijadu. Učenici će danas rješavati matematičke probleme, ne obične zadatke, i tako se uče da rješavaju i svoje životne probleme“, kazao je Bojičić istaknuvši da učenici rade test dva i po sata.

Na ceremoniji otvaranja natjecanja nazočnima su se obratile i pomoćnica gradonačelnika Konjica, Šeherzada Alić i u ime domaćina, Srednje škole Konjic, ravnateljica Enisa Karkelja. Pomoćnica gradonačelnika Alić kazala je da je čast nazočiti ovom natjecanju, jednom festivalu znanja, a u svom je obraćanju istaknula da Grad Konjic intenzivno ulaže u projekte obrazovanja, posebno u segmentu stipendiranja. Ravnateljica Karkelja je poželjela dobrodošlicu sudionicima natjecanja i poželjela mnogo uspjeha.

Preliminarni rezultati sa ovoga natjecanja bit će poznati u nedjelju, 24. ožujka, nakon čega sudionici imaju mogućnost eventualnih prigovora, a nakon što ih Drugostepeno povjerenstvo obradi, bit će poznati konačni rezultati.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti