Dodjeljene nagrade i predstavljeni radovi učenika srednjih škola na temu „Bosanski jezik: moj svijet i moja svijest“

Datum objave: 07.03.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na dodjeli nagrada i predstavljanju radova učenika srednjih škola na temu „Bosanski jezik: moj svijet i moja svijest“, koja je u organizaciji Narodne biblioteke Mostar održana u sali Narodnog pozorišta u Mostaru.



Resorni ministar uputio je čestitke sudionicima natjecanja, te ukazao na značaj njegovanja i očuvanja materinskog jezika.

„Međunarodni dan materinskog jezika, čiji je cilj očuvanje, učenje i unapređenje materinskog jezika kao jednog od najvažnijih čimbenika individualnog i kolektivnog identiteta praznik je koji trebamo obilježavati različitim aktivnostima. Jedna od njih je i takmičenje na temu 'Bosanski jezik: moj svijet i moja svijest'. Ovakva takmičenja odlična su prilika da naše učenike potičemo na izučavanje povijesti jezika i književnosti naroda Bosne i Hercegovine, kao i usavršavanje jezičke komunikacije i pismenosti. Stoga vam upućujem čestitke za organizaciju takmičenja i u ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K i svoje lično ime svim sudionicima koji su sudjelovali na natjecanju upućujem iskrene čestitke“, kazao je ministar.

Nazočnima se obratio se i ravnatelj Narodne biblioteke u Mostaru, Omer Mičijević. Natječaj je raspisan za učenike srednjih škola s područja HNŽ-K, a povodom 21. veljače, Međunarodnog dan materinskog jezika.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti