Dodjeljene nagrade na natjecanju „Šta je demokratija za mlade – Electionville“

Datum objave: 04.03.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić uručili su nagrade pobjedničkim ekipama JU Srednje građevinske škole i Srednje medicinske škole Sestara milosrdnica na finalnom natjecanju „Šta je demokratija za mlade – Electionville“, koje je u održano u Vijećnici Grada Mostara.



U finalu su se natjecale četiri srednje škole iz Mostara – JU Srednja elektrotehnička škola „Salih Salko Ćurić,“ Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica, JU Srednja građevinska škola i Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar. Dvije najbolje ekipe osvojile su studijsku posjetu Novom Sadu u Srbiji. U protekla četiri mjeseca kroz Projekat je uključen 91 učenik, a tokom ukupno šest krugova natjecanja iz Mostara je uključeno 17 srednjih škola. Aktivnost je realizirana uz suglasnost Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K i uz potporu ravnatelja škola.

Resorni ministar uputio je čestitke sudionicima natjecanja. „U ime Ministarstva i svoje lično ime sudionicima Projekta upućujem iskrene čestitke, a posebne čestitke upućujem pobjedničkim ekipama i njihovim mentorima. Ministarstvo će podržavati realizaciju ovakvih projekata i nadam se da će ih biti znatno više u našoj Županiji. Osim u školskim klupama ovo su prilike kada naši učenici razvijaju demokratske vrijednosti, kao i inkluzivnost i ravnopravnost“, kazao je ministar.

Electionville je izmišljeni grad u obliku obrazovne igre, u kojoj sudionici preuzimaju izazovne uloge članova gradskog vijeća. Tijekom igre sudionici formiraju izmišljene političke stranke, biraju prioritetne političke oblasti i pokušavaju da se suoče sa raznim izazovima donoseći odluke, pregovarajući o korištenju i raspodjeli resursa kako bi postigli konsenzus. Današnji događaj bio je simulacija Gradskog vijeća, u kojem su učenici bili u ulozi vijećnika i donosioca odluka za svoju lokalnu zajednicu. Događaj je organiziran u sklopu Projekta Mostar – Prostori koji pokreću kojeg financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Nosioc projekta je People in Need (PIN) češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije iz Mostara (LDA Mostar) i Udruženje građane NEŠTO VIŠE (NV).

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti