Obilježen Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 29.02.2024

Povodom obilježavanja 1. ožujka – Dana nezavisnosti, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na  manifestaciji „Jedna si jedina“, koja je na Španjolskom trgu održana u organizaciji predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola s područja Grada Mostara, Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i kulturnih i znanstvenih institucija.



Obilježavanje 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine sudionici manifestacije počeli su svečanim defileom mostarskim ulicama i kulturno-zabavnim programom na Španjolskom trgu.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije. „Naša domovina je prije 32. godine izabrala neovisan put, put kojim idu ostale neovisne države Evrope i u tom kontekstu, te 1992. godine Bosanci i Hercegovci su ogromnom većinom glasali za neovisnu, suverenu i demokratsku Republiku Bosnu i Hercegovinu. Put do neovisnosti nije bio lagan. Iako je nakon toga na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija, zahvaljujući otporu i hrabrosti uspjeli smo je odbraniti. Zato trebamo nastaviti tragom hrabrih ljudi koji su se borili za ovu zemlju i onih koji su položili svoje živote i zajedničkim snagama graditi kvalitetnu i bolju budućnost za sve građane naše domovine. U ime Ministarstva i svoje lično ime, čestitam vam Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine“, rekao je ministar.

Osim defilea i svečanosti na Španjolskom trgu, učenici i profesori osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, Dan neovisnosti obilježili su pohodom na Forticu, te svečanom manifestacijom na Starom gradu u Blagaju. Osnovci i srednjoškolci s područja ostalih općina i gradova HNŽ-K, Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine obilježili su prigodnim programima i defileima.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti