Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja - „Dan ružičastih majica“

Datum objave: 27.02.2024

Posljednja srijeda u mjesecu veljači obilježava se kao Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, poznatiji kao Dan ružičastih majica.



Obilježavanje Dana ružičastih majica datira iz 2007. godine kada je dječak u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju u školi, zbog dolaska u ružičastoj majici, koja je bila simbol podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke. U znak solidarnosti školske kolege sutradan su u školu došle u ružičastim majicama. Ovu inicijativu su pokrenuli 17-godišnji učenici David Shepherd i Travis Price, koji su tiskali prvih 50 ružičastih majica. Od tada, ružičasta majica postala je simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja u školama. Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja u Bosni i Hercegovini obilježava se od 2016. godine.

Kao i prethodnih godina, učenici Hercegovačko-neretvanske županije-kantona različitim aktivnostima i programima obilježavaju Dan ružičastih majica.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti