Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K odbacuje navode sindikata i nastavlja predano raditi za dobrobit svih radnika u prosvjeti

Datum objave: 21.02.2024

Na prosvjedima koje su jučer, 20.2.2024. godine, organizirali sindikati osnovnih i srednjih škola s područja HNŽ-K, izrečene su grube i neistinite kvalifikacije o navodnim pritiscima ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa, Adnana Velagića na pojedine članove sindikata i ravnatelje škola.



Ovim putem obavještavamo sve uposlenike u odgojno-obrazovnom sustavu HNŽ-K, kao i cjelokupnu javnost da su navodni pritisci na članove sindikata i ravnatelje škola neistina i izraz nemoći pojedinih sindikalnih aktivista da ubijede svoje članstvo o neophodnosti ovakvih prosvjeda. Želimo da obavijestimo javnost, a ponajprije prosvjetne radnike da na adresu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K od strane predstavnika sindikata osnovnih i srednjih škola nikada nije stigao niti jedan zvanični poziv na razgovore. Istina je da smo obavili određene neformalne razgovore s pojedinim predsjednicima sindikata i utvrdili dobar put za rješavanje određenih sindikalnih zahtjeva.

Nažalost, činjenica je da se u obrazovnom sustavu u HNŽ-K primjenjuju zakonski i podzakonski akti koji su zastarjeli i čije su izmjene i dopune apsolutno neophodne i to je jedan od problema s kojim se Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K suočava u ovom momentu, a sasvim je jasno da je za rješavanje ovakvih problema potrebno određeno vrijeme i suradnja s drugim institucijama i organima izvršne i zakonodavne vlasti.

Ovim putem obavještavamo javnost da će Ministarstvo i dalje nastaviti predano raditi na iznalaženju rješenja za sindikalne zahtjeve i izradi novih zakonskih i podzakonskih propisa kojima ćemo unaprijediti obrazovni sustav u našoj županiji, te da svi sektori Ministarstva predano rade na izradi novih zakonskih i podzakonskih akata, ne samo u prosvjeti, nego i na polju znanosti, kulture i športa.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti