Održana svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 17.02.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić obratio se na svečanoj promociji i dodjeli diploma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru koja je održana u dvorani USRC „Midhad Hujdur Hujka“.



Uputivši čestitku diplomatima i magistrantima, ministar Velagić poručio im je da se i dalje nastave usavršavati i ulagati u svoje obrazovanje.

„Obrazovanje i vještine koje ste stekli tokom studija su temelj za daljnja usavršavanja i usvajanja znanja koja trebate koristiti bez straha. Zato nastavite istraživati, propitivati i usavršavati se. Siguran sam da ste vi budući lideri, znanstvenici, profesori, inžinjeri kojima ćemo se ponositi i koji će našu domovinu voditi ka prosperitetu i koji će stvarati svjetliju budućnost za sve generacije. Vi ste u proteklom razdoblju svojim radom, trudom i zalaganjem pokazali da se može biti uspješan i da ova zemlja ima najvažniji resurs, a to ste vi mlade, jake i obrazovane snage. Iskreno se nadam da ćete i dalje koračati velikim koracima ka vrhu i osvajati svijet svojim znanjem. Dragi magistranti i diplomanti, u ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K i svoje lično ime čestitam vam na uspjehu i rezultatima koje ste postigli. Čestitam i vašim roditeljima i starateljima i svima koji su vam bili potpora i vjetar u leđa“, kazao je resorni ministar.

Osim ministra Velagića, diplomantima i magistrantima su se obratili rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i predsjednik Unije studenata Kenan Begović.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti