Delegacija Ureda Europske unije u Bosni i Hercegovini u službenoj posjeti ministru Velagiću

Datum objave: 15.02.2024

Delegacija Ureda Europske unije u Bosni i Hercegovini, koju su činili politički savjetnik i koordinator tima, Fermin Cordoba, predstavnica Pravnog odjela EUSR, Lejla Bašlagić i predstavnik Ureda EU Mostar, Petar Kraljević boravili su u službenoj posjeti Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture išporta HNŽ-K, gdje su se susreli s resornim ministrom, prof. dr. Adnanom Velagićem.



Sudionici sastanka razgovarali su o Inicijativi izrade akcionih planova za obrazovni sektor u Bosni i Hercegovini koju će zajednički realizirati Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini, UNESCO-a, UNICEF-a, Misije OSCE-a i Vijeća Evrope u Bosni i Herecgovini. Inicijativa izrade akcionih planova za obrazovni sektor u Bosni i Hercegovini nastala je temeljem Izjave o opredjeljenju za transformaciju obrazovanja u Bosni i Hercegovini koju su sve obrazovne vlasti u Bosni i Hercegovini usvojile u lipnju 2022. godine i time se opredijelile za predanu izgradnju kvalitetnog, inkluzivnog i jednakog obrazovanja dostupnog svima. Izrada akcionih planova za obrazovni sektor u Bosni i Hercegovini obuhvatit će predškolsko, osnovno, srednje, tehničko i stručno obrazovanje i osposobljavanje, uključujući i cjeloživotno učenje, visoko obrazovanje.

Upoznavši Delegaciju Ureda Evropske unije u Bosni i Hercegovini sa stanjem u obrazovnom sustavu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu, ministar Velagić naglasio je da je otvoren za nastavak i intenziviranje suradnje, te zahvalio Delegaciji na dosadašnjoj potpori.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti