Ministar Velagić u posjetu Sveučilištu u Mostaru

Datum objave: 26.01.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić zajedno sa svojim suradnicima, pomoćnicom ministra za visoko obrazovanje, Dinkom Lasić, pomoćnikom ministar za prosvjetu, Sudom Marićem i savjetnikom, Nijazom Kurtovićem posjetio je Sveučilište u Mostaru. Tom prigodom rektoru Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Zoranu Tomiću uručio Rješenje o akreditaciji i održao radni sastanak s izaslanstvom Sveučilišta.



U sklopu posjete održan je radni sastanak kojem su osim izaslanstva Ministarstva nazočili rektor Tomić i prorektori Sveučilišta, prof. dr. sc. Ivo Čolak, prorektor za znanost i razvoj, prof. dr. sc. Sanja Bijakšić, prorektorica za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Milenko Bevanda, prorektor za biomedicinu te prof. dr. sc. Vesna Kazazić, pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja i prof. dr. sc. Tomislav Volarić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije.

„Danas sam imao čast da rektoru Sveučilišta, prof. dr. Zoranu Tomiću uručim Rješenje o akreditaciji. Također, s rektorom i prorektorima Sveučilišta razgovarali smo o bitnim pitanjima koja se odnose na visoko obrazovanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu. Tom prilikom, kao i nekoliko puta do sada istakao sam da je opredijeljenje Ministarstva unapređenje cjelokupnog sistema visokog obrazovanja u našoj Županiji, poboljšanje rada visokoškolskih ustanova i životnog standarda uposlenika, za što nam je potrebna kvalitetna suradnja. Ovom prilikom rektoru, prorektorima, zaposlenicima i studentima Sveučilišta upućujem čestitke na dosadašnjem radu i nadam se da će i u narednom razdoblju nastaviti s pozitivnim rezultatima“, rekao je ministar.

Rektor, prof. dr. Tomić zahvalio je ministru i njegovim suradnicima na posjeti Sveučilištu.

„Ovo je ogroman uspjeh, ne samo za Sveučilište u Mostaru, nego i za visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini. S javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini dijelimo brige, izazove, zadovoljstva kroz partnerski i prijateljski odnos, a Sveučilište je napravilo evidentan iskorak u kvaliteti svih aspekata visokog obrazovanja. Naša misija jest oblikovanje budućnosti pružanjem visokokvalitetnog obrazovanja na čemu se temelje i naši strateški ciljevi, a rezultati institucionalne akreditacije ukazuju upravo da oblikujemo poticajno okruženje u kojemu će se studenti, istraživači i znanstvenici moći kvalitetno afirmirati po europskim standardima. Ovo rješenje s izvrsnim ocjenama znak nam je da nastavimo raditi po europskim standardima i normama jer samo istinska predanost i rad ishode vidljive rezultate“, prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Sastanak je zaključen spremnošću za zajedničku implementaciju projekata i suradnju koja će doprinijeti unapređenju visokoškolskog obrazovanja u HNŽ-K.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti