Ministar Velagić ugostio ravnatelja Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar

Datum objave: 25.01.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s ravnateljem Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar, Adninom Hasićem.



Resorni ministar istakao je kako Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar realizuje veoma kvalitetne projekte i aktivnosti. „Drago mi je što sam danas ugostio gospodina Hasića i što sam imao priliku da čujem  o mnogim aktivnostima koje provode. Ovim putem želim pohvaliti saradnju 'Merhameta' i odgojno-obrazovnih ustanova s područja našeg Kantona i nadam se da će u tom smjeru svoje djelovanje i dalje nastaviti, a potpora Ministarstva neće izostati“, kazao je ministar Velagić.

Ravnatelj Hasić je resornom ministru predstavio aktivnosti koje realiziraju, kao u buduće planove.

„Prije svega zahvaljujem se ministru Velagiću na izdvojenom vremenu. 'Merhamet' ove godine obilježava 111 godina postojanja i rada i mi planiramo da u Mostaru 12. veljače organiziramo Svečanu akademiju kojom bi obilježili ovu značajnu obljetnicu na regionalnoj razini. Ovom prilikom izražavam zahvalnost Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K za potporu koja je pružena Merhametovim akcijama u proteklom razdoblju, a radi se o akcijama prikupljanja pomoći za Tursku, Siriju i Gazu, gdje smo veoma uspješno, u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama u HNŽ-K, u te svrhe prikupili 155.000 KM. I želim naglasiti da je veoma važno da se ta suradnja nastavi i u narednom razdoblju“, kazao je Hasić.

Misija „Merhameta“ je briga o najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini i čuvanje njihovog dostojanstva, a za svoj rad tokom svoje stoljetne misije dobročinstva dobio je brojna priznanja.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti