Počelo potpisivanje ugovora za stipendije i subvencije smještaja za studente s područja HNŽ-K

Datum objave: 23.01.2024

U sali Vlade Hercegovačko-neretvanske županije-kantona počelo je potpisivanje ugovora za stipendije i subvencije smještaja za studente s područja HNŽ-K, za akademsku 2023./2024. godinu. Tom prilikom ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić i ministar financija HNŽ-K, Adil Šuta pozdravili su studente i uputili im čestitke.



„Ovom prilikom upućujem vam iskrene čestitke i nadam se da će vam ova financijska sredstva u određenoj mjeri olakšati studiranje. Naš cilj je da vam budemo potpora na putu sticanja znanja i vještina kojima ćete doprinositi društvenoj zajednici i našoj domovini. Opredijeljenost i ciljevi Ministarstva jesu provođenje proaktivne politike koja će doprinijeti poboljšanju studentskog standarda i poboljšanju uvjeta za bolje i kvalitetnije obrazovanje. Naša potpora za razvoj cjelokupnog sustava visokog obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu kroz različite projekte neće biti upitna. Također, želim kazati da Ministarstvo radi na izmjeni Pravilnika o dodjeljivanju stipendija i subvencioniranju smještaja u studentski dom u cilju poboljšanja studentskog standarda“, kazao je ministar Velagić.

Ministar Šuta studentima je poželio mnogo sreće u nastavku studiranja i poručio ima da i dalje marljivo rade i budu proaktivni.

Za ovu akademsku godinu temeljem provedene konkursne procedure za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovitim studentima s područja Hercegovačko-neretvanske županije-kantona, pravo na prvu stipendiju ostvarilo je 1126 studenata, dok je 41 student ostvario pravo na subvenciju smještaja. Uključujući ovogodišnje stipendije i subvencije smještaja, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije-kantona ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2800 studenata.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti