Ministar Velagić ugostio gradonačelnika Grada Konjica

Datum objave: 18.12.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić održao je sastanak s gradonačelnikom Grada Konjica, Osmanom Ćatićem.



Ministar Velagić i gradonačelnik Ćatić razgovarali su o unapređenju suradnje između Ministarstva i lokalne zajednice, a sve u cilju poboljšanja oblasti obrazovanja, kulture i športa.

„Opredijeljenost Ministarstva jeste da u narednom razdoblju zajedničkim snagama radimo na realizaciji aktivnosti koje će doprinijeti cjelokupnoj zajednici naše Županije, s posebnim akcentom na oblasti ovog resora. Kako bismo djelovali na tragu dosadašnjih pozitivnih praksi i kako bismo realizirali druge programe i projekte potreban je zavidan nivo koordinacije i suradnje, a siguran sam da ćemo tako surađivati i sa Gradom Konjicem, kao i sa drugim jedinicama lokalne samouprave. Grad Konjic je do sada ulagao trud i napore u provedbi mnogih programa i aktivnosti koji su doprinijeli razvoju lokalne zajednice. S tim u vezi, nadam se da ćemo u vremenu koje je pred nama koordinacijom i zajedničkim radom nastaviti stvarati bolje uslove za naše građene “, rekao je ministar.

Gradonačelnik Ćatić uputio je čestitke ministru Velagiću i poželio sreću u daljnjem radu, te dodao da je suradnja različitih razina izuzetno važna za poboljšanje mnogih oblasti u našoj Županiji. 

„Lokalne zajednice u svim domenima djelovanja imaju svoje specifičnosti, pa tako i Konjic. Kao grad koji veliku pažnju poklanja oblasti obrazovanja i nauke, ali i isto tako i oblastima kulture i športa, organizirajući različite programe i projekte koji imaju međunarodni karakter, želimo sinergijskim djelovanjem sa Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K sve te programe podići na višu razinu, a eventualne probleme sa kojima se susrećemo u radu svesti na najmanju moguću mjeru. Posjeta Ministarstvu i upriličeni sastanak prilika su da ministru Velagiću poželim mnogo uspjeha u radu, sa željom da vrijeme koje je pred nama bude obilježeno značajnim projektima koji će doprinijeti boljim uslovima za obrazovanje, ali i kulturne i športske aktivnosti svih stanovnika HNŽ-K i naše domovine Bosne i Hercegovine“, kazao je gradonačelnik Ćatić.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti