VLADA HNŽ-K SA SINDIKATIMA KORISNIKA ŽUPANIJSKOGA PRORAČUNA

Datum objave: 08.12.2023

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije-kantona Marija Buhač, zajedno s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnanom Velagićem, ministrom financija Adilom Šutom, ministrom unutarnjih poslova Marijom Marićem, i ministrom pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Goranom Karanovićem održala je danas sastanak s čelnicima šest sindikalnih organizacija, korisnika proračuna HNŽ-a. Sastanku su nazočili čelnici sindikata osnovnoga i srednjeg obrazovanja, policije, pravosuđa, državnih službenika i namještenika: Goran Miličević, Edina Čomić, Josip Milić, Edin Sarajlić, Nail Balić, Dalibor Alilović i Miron Torlo.



Predstavnici županijske vlade podsjetili su na to kako su još uvijek na snazi potpisani kolektivni ugovori odnosno izmjene i dopune kolektivnih ugovora sa svim granama čiji su predstavnici nazočili sastanku te istaknuli kako Vlada u cijelosti poštuje sve odredbe tih ugovora, uključujući i one o povećanju primanja korisnika županijskoga proračuna. Naglasili su kako zajamčena osnovica za obračun plaća nikada neće biti upitna, a svi eventualni razgovori o povećanjima primanja moraju biti u skladu s realnom procjenom prihoda u Proračunu.

Govoreći o problematici pravomoćnih sudskih presuda, Vlada će o toj temi obaviti razgovor sa županijskim javnim pravobraniteljem, na osnovu čega će izraditi program rješavanja i toga pitanja. Predsjednica Buhač predstavnicima sindikalnih organizacija predočila je činjenice kada je u pitanju zatečeno stanje s Proračunom, ističući kako su određene špekulacije u javnosti dovele do različitih interpretacija stvarnoga stanja, o čemu je govorila i na konferenciji za novinare koja je uslijedila nakon sastanka. Osim predsjednice, javnosti su se obratili i ministar financija Adil Šuta, kao i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnan Velagić.

Audio zapise izjava predsjednice i dva ministra poslušajte u privitku:

Audio: Predsjednica Marija Buhač

Audio: Ministar Adil Šuta

Audio: Ministar Adnan Velagić

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti