Otvorene obnovljene područne škole i školsko igralište u Konjicu

Datum objave: 23.11.2023

U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Gradu Konjicu, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić i gradonačelnik Grada Konjica, Osman Ćatić nazočili su otvaranju obnovljenog školskog igrališta u JU Osnovnoj školi Čelebići, njenoj obnovljenoj područnoj školi Ribići, kao i otvaranju obnovljene područne škole Podorašac koja je sastavni dio JU Druge osnovne škole Konjic. 



JU Osnovna škola Čelebići uz potporu Grada Konjica realizirala je dva projekta, i to obnovu područne škole Ribići i obnovu školskog igrališta u centralnoj školi. Projekt u područnoj školi Ribići podrazumijevao je kompletnu izmjenu interijera i eksterijera (rekonstrukciju krova, fasade, elektroinstalacije, mokri čvor, obnovu učionica), dok je projekt u centralnoj školi podrazumijevao obnovu igrališta odnosno postavljanje ograde oko cijele škole, plohe i golova na igralištu, te rješavanje oborinskih voda. Kada je riječ o obnovi područne škole u Podorašcu, isti je obuhvatio rekonstrukciju krova i sanaciju fasade za koju su Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K i Vlada HNŽ-K osigurali sredstva, dok je Grad Konjic podržao obnovu interijera.

Ministar Velagić istakao je zadovoljstvo što su škole u Konjicu uspjele realizirati ovako značajne projekte koje su podržali Ministarstvo i Grad Konjic. „Čast mi je što sam danas imao priliku da nazočim otvaranju dvije obnovljenje područne škole i školskog igrališta u Konjicu. Opredijeljenost Ministarstva jeste da u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave, Vladom HNŽ-K, kao i drugim organizacijama u narednom razdoblju osiguramo što kvalitetnije uvjete za rad kako učenicima, tako i nastavnicima i svim učenicima u odgojno obrazovnom procesu. Ovim putem upućujem čestitke Gradu Konjicu i obrazovnim i drugim ustanovama i institucijama iz Konjica na izuzetno kvalitetnoj organizaciji događaja povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine“, kazao je resorni ministar.

Obilježavanje Dana državnosti u Konjicu počelo je u srijedu predavanjem akademika Mirka Pejanovića, a bit će nastavljeno i u petak, i to obilaskom spomen obilježja i polaganjem cvijeća, kao i defileom učenika osnovnih i srednjih škola koji će započeti na Staroj kamenoj ćupriji i završiti u Kino sali Narodnog univerziteta Konjic. Nakon defilea, uslijedit će zajednički program učenika, te dodjela nagrada za najuspješnije literarne i likovne radove i bit će otvorena izložba likovnih radova učenika u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti