Ministar Hadžović i predsjednik Herceg na proslavi 130. obljetnice Gimnazije Mostar

Datum objave: 26.10.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na manifestaciji povodom obilježavanja 130 godina Gimnazije Mostar.



U svom obraćanju ministar Hadžović uputio je čestitku ravnateljici, zamjenici ravnateljice, učenicima i profesorima povodom Dana škole. „Danas je još jedan dan kada imamo razloga za slavlje. Period od 130 godina postojanja jedne obrazovne ustanove doista je vrijedan hvale i poštovanja, s obzirom na to da je na ovom prostoru bilo svega i svačega. Prošlo se svakojakih problema, ali je Gimnazija ostala i opstala. Ovo je škola sa dugogodišnjom tradicijom koja iz generacije u generaciju obrazuje izuzetno kvalitetne učenike na što smo veoma ponosni i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Na samom kraju, čestitam 130 godina postojanja Gimnazije Mostar i želim da sadašnji i budući kadrovi imaju jednu značajnu ulogu u društvu kako Mostara i HNK, tako i Bosne i Hercegovine i šire, kao što su i naši poznati književnici, pisci, naučnici koji su pohađali ovu školu“, kazao je resorni ministar.

Predsjednik Herceg, u svojem je obraćanju uputio zahvalu svima koji su u proteklih 130 godina s velikom predanošću poučavali brojne naraštaje, učeći ih da primjenjuju stečeno znanje, ali i da, iznad svega, budu dobri ljudi.

Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti Vas, osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, na ovomu iznimno važnom događaju, proslavi 130. obljetnice postojanja mostarske Stare dame. Ova škola nije samo mostarski arhitektonski dragulj. Ona, kroz svoju dugu i divljenja vrijednu povijest, odgaja i oblikuje našu mladež, naše istinske uzdanice. Otkako je otvorena, ona predstavlja svjetionik znanja i kulture, a njezin vrijedni profesorski kadar sva ova desetljeća nesebično prenosi svoja znanja, pružajući mladim ljudima obrazovanje i potičući ih da u punini rašire svoja krila i, ispunjavajući svoje životne kapacitete, postižu velike stvari. Vlada kojoj sam na čelu obrazovanje je s razlogom stavila u sami vrh svojih prioriteta. Tako i Gimnazija Mostar ima i imat će u nama i prijatelja i partnera – kazao je Herceg, iskazavši zahvalnost svima koji su doprinijeli rastu i razvitku ove časne škole.

Pozdravnim riječima nazočnima su se obratili i ravnateljica Gimnazije Mostar, Ankica Čović, kao i načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara, Božo Ćorić.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti