Održana Konferencija povodom Dana učitelja

Datum objave: 04.10.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na Konferenciji povodom Svjetskog dana učitelja koja je održana u Hotelu Ada u Blagaju, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar. Na Konferenciji je predstavljen Certifikacijski mehanizam Eko škola u Bosni i Hercegovini.



Resorni ministar uputio je čestitke povodom Dana učitelja, istaknuvši njihov značaj i doprinos u procesu odgoja i obrazovanja učenika. „Čast i zadovoljstvo mi je danas biti sa vama. Na samom početku koristim priliku da vam čestitam Svjetski dan učitelja i poželim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu. Profesiju nastavnika treba slaviti svaki dan, a obilježavanjem ovog datuma šaljemo poruku da nastavničko zvanje ima neizmjernu važnost. Znanje je najvažnija karika svakog društva. A učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici su ti koji svojim pozivom, a profesija učitelja je poziv, djeci prenose odgojno-obrazovne vrijednosti. Stoga je naša obaveza da  slavimo vaš dan i radimo na poboljšanju uvjeta rada učesnika nastavno procesa“, kazao je ministar Hadžović.

Tijekom obraćanja, resorni ministar istakao je i značaj zajedničkog djelovanja u cilju podizanja kvaliteta obrazovanja u HNŽ-K. „Svakodnevno, u svom radu, nastojimo u središte pažnje staviti učenike, a u narednom periodu ćemo napraviti značajne korake u poboljšanju kvalitete nastavnog procesa. Dodao bih da je važno zajedništvo, zbog čega pozivam predstavnike Pedagoškog zavoda Mostar i sve nastavnike da zajedno uložimo značajne napore po pitanju podizanja kvaliteta obrazovanja u HNK. Ništa nas ne sprječava da imamo najbolje učenike u državi!“, rekao je ministar.

U ime domaćima obratila se ravnateljica Pedagoškog zavoda Mostar, dr. sc. Enisa Gološ koja je učiteljima, nastavnicima i profesorima čestitala Dan učitelja i istakla značaj i ulogu učitelja u procesu odgoja i obrazovanja učenika. „Svi smo mi učitelji, bez obzira koju funkciju obnašali u obrazovanju. Trebamo se osjećati počašćeno jer smo dijelom grupe ljudi koja najviše radi i od koje kreću ostale profesije“, rekla je Gološ.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti