Na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru održan brucoški sat

Datum objave: 02.10.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na svečanoj manifestaciji povodom početka akademske 2023./2024. godine, koja je održana na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.



Resorni ministar Hadžović studentima je poželio dobrodošlicu na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru. „Danas je početak jednog novog života za sve vas, a to je studentsko doba. Ono će vam donijeti nova iskušenja, prijateljstva i poznanstva, nove brige, ali i nove radosti, ljubavi. Osim učenja, rada i truda, trebate biti uporni. I zapamtite, sve ono što vas ne ubije to vas ojača. Iz tog razloga, nakon svakog iskušenja trebate biti jači. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta svim studentima HNK, koji ispunjavaju formalno-pravne uslove dodjeljuje stipendije. Tako će biti i ove godine. Osim toga, pomažemo i naše doktorante. Stoga, od vas očekujemo da nakon završenog I ciklusa upišete i II i III i da budete magistri i doktori nauka za koje ste se opredijelili“, kazao je resorni ministar.

Uspješnu akademsku godinu, brucošima je poželjela i rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, prof. dr. Alena Huseinbegović. „Sa današnjom ceremonijom počinje novo poglavlje vaših života. U godinama studija koje slijede budite vrijedni i marljivi, pokažite trud i zalaganje, budite kolegijalni, znatiželjni i kreativni, međusobno se uvažavajte, surađujte i budite tolerantni, radite timski i budite aktivni u radu studentskih organizacija, sudjelujte u društveno odgovornim aktivnostima i događajima, u razmjeni i mobilnosti studenata, istražite sve mogućnosti koje vam Univerzitet nudi i zajedno sa nama ponudite svoje kapacitete za razvoj, unapređenje i modernizaciju Univerziteta i šire društvene zajednice“, naglasila je Huseinbegović.

Osim resornog ministra i rektorice Huseinbegović, prisutnima se obratio i Kenan Begović, predsjednik Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. „Savjetujem vam, kao vaš stariji kolega, da budete otvoreni za raznolikost ideja i da se uključite u aktivnosti koje vas nadahnjuju. Budite strpljivi prema sebi. Nemojte se obeshrabriti prilikom suočavanja s izazovima. Drage kolegice i kolege, koristim ovu priliku da vas pozovem da se aktivno uključite u rad Unije studenata, koje zastupa interese svih studenata našeg Univerziteta“, istakao je Begović.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti