Ministar Hadžović ugostio književnika Vezuva Bašića

Datum objave: 04.05.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je Vezuva Bašića, književnika koji živi i radi u Danskoj i autora 14 knjiga.



Ministar Hadžović iskazao je dobrodošlicu gospodinu Bašiću. „Raduje me činjenica što autori porijeklom iz Bosne i Hercegovine pišu i objavljuju knjige i djela koja su vezana za našu domovinu. Ovom prilikom autoru Bašiću i autorima sa kojima sarađujem želim mnogo sreće u daljnjem radu. Nadam se da će njihova djela biti podstrek i za mlade generacije u dijaspori da svoje misli pretoče u knjige“, istakao je ministar Hadžović.

Od 14 objavljenih knjiga autora Bašića, 10 je romana, dok su 4 knjige poezije.

Bašić se zahvalio resornom ministru na srdačnoj dobrodošlici. „Knjiga koju sam danas uručio ministru Hadžoviću ima naziv 'Hladna suza na kamenu vrelom'. To je knjiga 9 autora koji žive i rade u Danskoj. Ovom prilikom zahvaljujem se uvaženom ministru na gostoprimstvu i nadam se da će povoda za saradnje biti i u narednom periodu“, kazao je Bašić.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti