Ministar Hadžović održao sastanak sa „Mostarima“ povodom 457. tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Datum objave: 17.04.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović sastao se sa predstavnicima Kluba skakača u vodu „Mostari“, Lorensom Listom i Erminom Zukanovićem, povodom tradicionalnih 457. skokova sa Starog mosta, koji će se održati 30. srpnja 2023. godine.



Resorni ministar pohvalio je trud i napore koje Klub skakača u vodu „Mostari“ ulažu u organizaciju ove manifestacije.

„Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, cijeneći značaj tradicionalnih skokova sa Starog mosta, kao i prethodnih godina jedan je od sponzora ove manifestacije. Naši skakači su prepoznatljiv brend u svijetu, a održavanjem tradicionalnih skokova iz Mostara svake godine u svijet odlaze slike koje govore o hrabrosti koju demonstriraju mostarske laste. Značaj održavanja skokova za Mostar i Bosnu i Herecegovinu u cjelini je ogroman i zato je jasna naša opredijeljenost da podržavamo skokove i „Mostare“, kako bi razvijali svoje aktivnosti“, kazao je ministar Hadžović.

Tijekom susreta Listo i Zukanović upoznali su ministra Hadžovića o pripremama koje se obavljaju za tradicionalne 457. skokove sa Starog mosta, kao i o ukupnom ambijentu i tradiciju skokova.

„Ovom prilikom zahvaljujemo se ministru Hadžoviću na srdačnoj dobrodošlici, ali i podršci koju nam pruža sve ove godine. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK jedan je od sponzora ovogodišnjih skokova. Tradicionalno, skokovi će se održati posljednje nedjelje u mjesecu julu. Do sada pripreme teku po planu i nadamo se da će i ove godine najljepša slika iz Mostara obići svijet“, kazao je Listo.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti