Održana manifestacija „Svijet u jednom gradu“

Datum objave: 04.04.2023

Manifestacija „Svijet u jednom gradu“, koju je studentica 2. godine Studija turizma na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Iman Dilberović realizirala u suradnji s voditeljicom studija prof. Amelom Piralić, koordinatoricom za odnose s javnošću i komunikacije UWC Mostar Adlom Velagić i rukovoditeljem odjela za razvoj i suradnju UWC Mostar, Harisom Idrizom održana je na Starom mostu u Mostaru. Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K na čelu s ministrom dr. sc. Rašidom Hadžovićem jedan je od pokrovitelja ove manifestacije.



Manifestacija „Svijet u jednom gradu“ podrazumijevala je sudjelovanje 30 učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru iz 30 različitih zemalja koji su svoju tradicionalnu nošnju predstavili na Starom mostu, a njen cilj je promocija obrazovanja odnosno Studija turizma, kao i kulture i tradicije u Gradu Mostaru.

„Na ovom projektu radimo aktivno četiri do pet mjeseci. Uzimajući u obzir činjenicu da oblast turizma treba stalno unapređivati, došla sam na ideju da realiziramo ovaj projekat kojim ćemo ujedno doprinijeti promociji Studija turizma, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru i našeg grada. Također cilj je napraviti promotivni video koji će se prikazivati na različitim medijima i društvenim mrežama, i na taj način želimo potaknuti mlade ljude da se upišu na Studij turizma, ali i predstaviti svijet u našem gradu i pozvati turiste u Grad Mostar“, kazala je Dilberović.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti