Ministar Hadžović ugostio predstavnike Saveza tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine

Datum objave: 03.04.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je predsjednika Saveza tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine, Antu Šimovića i člana Upravnog odbora Saveza, Edhema Taćija. Tom prilikom resornom ministru uručena je Plaketa počasnog člana Saveza.



Savez tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Mostaru, registriran je 5.12.2022. godine u Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine, a zatim je 16.12.2022. godine registriran i u Ministarstvu civilnih poslova kao strukovni Savez tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine. U narednih nekoliko dana na četvrtoj sjednici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine jedna od tačaka bit će članstvo ovog Saveza u Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine.

Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo što je u Bosni i Hercegovini osnovan ovaj Savez. „Drago mi je što sam danas ugostio predstavnike Saveza tajlandskog boksa i što sam čuo mnogo o njihovim planovima i ciljevima. Opredjeljenje Ministarstva jeste da podržava kvalitetne priče na području Kantona i u tom smjeru konstantno djelujemo. Svjesni značaja bavljenja sportom, osnivanje ovog Saveza pozitivan je sportski iskorak i ovom prilikom želim im mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu“, istakao je ministar Hadžović.

Predstavnici Saveza izrazili su zahvalnost resornom ministru za gostoprimstvo i potporu. „Ovom prilikom zahvaljujem se resornom ministru na srdačnoj dobrodošlici i nadam se uspješnoj suradnji. Skupština Saveza proglasila je ministra, prof. dr. Hadžovića počasnim članom. Svojim radom nećemo iznevjeriti ni naš Grad ni Županiju ni državu. Nažalost, ovaj sport bio je zanemaren jer je strategijom sporta postavljen sa Kick boksom, a sada je ta greška ispravljena. Ono što me najviše raduje jeste činjenica da će u Mostaru biti sjedište našeg Saveza. Nadam se da će ovaj šport zaživiti, jer imamo velike talente i u muškoj i ženskoj kategoriji“, kazao je Šimović.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti