Ministar Hadžović ugostio Iman Dilberović

Datum objave: 24.03.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i šprta HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović ugostio je Iman Dilberović, studenticu 2. godine Studija turizma na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru povodom realizacije projekta „Svijet u jednom gradu“.



Projekat „Svijet u jednom gradu“ podrazumijevat će sudjelovanje 30 učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru iz 30 različitih zemalja koji će svoju tradicionalnu nošnju predstaviti na Starom mostu, i to 4. travnja u 14 sati, a cilj je promovirati turizam, kulturu, tradiciju i obrazovanje.

Resorni ministar izrazio je potporu realizaciji projekta. „Doista mi je drago što naši studenti imaju odlične ideje koje doprinose našoj zajednici. Projekat Iman Dilberović i njenih saradnika vrijedan je pažnje. Zato će Ministarstvo podržati ovaj projekat koji će, siguran sam, doprinijeti promociji Mostara i Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru“, kazao je resorni ministar.

Također, cilj je napraviti promotivni video koji će se prikazivati na različitim medijima i društvenim mrežama. Na taj način nosioci projekta žele potaknuti mlade ljude da se upisuju na Studij turizma, ali da pozovu i turiste u Grad Mostar.

Studentica, Iman Dilberović zahvalila je ministru Hadžoviću na prilici da predstavi projekat. „Na ovom projektu radim u saradnji s voditeljicom Studija turizma, Amelom Piralić zajedno sa Koledžom ujedinjenog svijeta u Mostaru. Već četiri do pet mjeseci radimo na ovom projektu. Uzevši u obzir činjenicu da oblast turizma treba stalno unapređivati, došla sam na ideju  da realizujemo ovaj projekat kojim ćemo ujedno doprinijeti i promociji Studija turizma, Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru i našeg grada. Ovu priliku koristim i da Vas na ovaj za nas veliki događaj“, kazala je Iman.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti