Učenici osnovnih i srednjih škola HNŽ-K obilježili Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine

Datum objave: 28.02.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na centralnoj manifestaciji „Jedna si jedina“, povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine na Španjolskom trgu, u organizaciji odgojno-obrazovnih ustanova Grada Mostara.



Obilježavanje 1. ožujka, Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine učenici i učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola s područja Grada Mostara počeli su svečanim defileom mostarskim ulicama i kulturno-zabavnim programom na Španjolskom trgu.

Uputivši čestitke, resorni ministar obratio se učenicima. „Dragi nastavnici i draga djeco, ovo je već jubilarni deseti put da se nalazimo na Španskom trgu i da obilježavamo Dan nezavisnosti jedine nam Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina je zemlja sa preko 1000 godina tradicije, u koju su dolazile razne kulture i razne vojske, kojih više nema, ali uvijek je bilo Bosne i Hercegovine. Vi ste garancija da će Bosna i Hercegovina uvijek postojati na ovim prostorima. Naša zemlja je ispunjena mnoštvom talentovanih i inteligentnih učenika, studenata i mladih osoba, kojima trebamo omogućiti priliku da pokažu svoje talente, da se kvalitetno obrazuju, ulažu u znanje, napreduju i žive u stabilnom društvu i okruženju. Vi mladi ljudi ćete svojim radom, sposobnostima, zajedništvom, našu zemlju unaprijediti u svim domenima. Još jednom želim svima čestitati Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i svima želim da vam domovina bude na prvom mjestu sve do sudnjeg dana.“, kazao je ministar Hadžović.

Bogatim kulturnim sadržajem, više stotina mostarskih učenika, pokazalo je da njeguju svoj identitet i ljubav prema domovini, te poručilo da ovu šetnju mladosti poklanjaju Mostaru i Bosni i Hercegovini, jer je 1. ožujak zlatnim slovima ispisan u povijesti naše zemlje. Osim defilea i svečanosti na Španjolskom trgu, učenici i učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola Grada Mostara, Dan neovisnosti obilježili su povijesnim satom i svečanom manifestacijom „Stazom bosanskih vitezova“ na Starom gradu u Blagaju.

Škole područja ostalih gradova i općina širom HNŽ-K različitim manifestacijama obilježile su Dan neovisnosti, te poslale poruku ljubavi i odanosti prema domovini.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti