Ministar Hadžović nazočio manifestaciji „Dani bosanskog jezika“

Datum objave: 21.02.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na svečanosti „Dani bosanskog jezika u Gimnaziji Mostar“ povodom obilježavanja Međunarodnog dana materinskog jezika, u organizaciji Gimnazije Mostar.



Gimnazija Mostar organizirala je manifestaciju „Dani bosanskog jezika u Gimnaziji Mostar“, čiji je cilj poticanje izučavanja povijesti jezika i književnosti naroda Bosne i Hercegovine, njegovanje i usavršavanje jezičke komunikacije i pismenosti, promoviranje i njegovanje bosanskohercegovačke kulturne baštine, kao i promoviranje jezičke tolerancije i jezičke demokracije.

Na samom početku manifestacije ministar Hadžović uputio je čestitku povodom obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika.

„Drago mi je što i ove godine organizujete manifestaciju kojom ukazujete na važnost očuvanja i njegovanja maternjeg jezika, kao i našeg identiteta. Našu djecu na osnovu činjenica trebamo učiti historiju našeg jezika, jer su oni čuvari identiteta, kulture i bosanskohercegovačke nacionalne baštine i tradicije. Razvijajmo im osjećaj ljubavi i odgovornosti prema domovini Bosni i Hercegovini. To jeste i to mora biti naša obaveza od koje ne možemo i ne smijemo odustati“, kazao je resorni ministar.

Osim ministra Hadžovića, nazočnima se obratila zamjenica ravnateljice Gimnazije Mostar, Lejla Juklo, a učenici Gimnazije Mostar prezentirali su kulturno – zabavni sadržaj koji su pripremili sa profesoricama Aktiva bosanskog jezika, i to,  prof. Nairom Ćorajević, prof. Merimom Peco i prof. Muneverom Slato.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti