Održana svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 18.02.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na svečanoj promociji i dodjeli diploma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru koja se održala u USRC „Midhat Hujdur Hujka“.



Na današnjoj promociji dodjeljeno je 558 diploma, i to 412 studentima prvog ciklusa i 167 studentima II ciklusa, dok su jučer dodjeljenje 2 diplome za III ciklus.

Uputivši čestitku diplomatima i magistrantima, ministar Hadžović poručio im je da i dalje nastave ulagati u svoje znanje.

„Od danas vi, mladi, talentovani, obrazovani ljudi, krećete u jednu veliku avanturu koja se zove život. Od danas vam se otvaraju vrata budućnosti i imate nove ciljeve, ali se od danas suočavate i sa novim životnim izazovima koji stoje pred vama. Prije svega, usavršavajte vještine koje ste stekli na vašim fakultetima. Zato nemojte prestajati učiti, propitivati i raditi na sticanju novih znanja, kako bi naše društvo učinili jačim, pametnijim i sigurnijim. Ministarstvo svojim djelovanjem nastoji da poboljša studentski standard, ali i da podržava mlade istraživače i doktorante. Podigli smo stipendiju i svim studentima u zadnje 4 godine, koji su aplicirali dodijelili stipendiju. Drugu godinu zaredom pomažemo mlade istraživače javnih univerziteta, da lakše doktoriraju i steknu zvanja doktora nauka. Također stimulišemo izdavaštvo za sve one koji se bave naukom i objavljuju stručne ili naučne radove, te univerzitetske udžbenike. Zato vas pozivam da i dalje ulažete u znanje, upište doktorske studije, a mi smo tu da vam budemo podrška“,  rekao je ministar Hadžović.

Resorni  ministar poručio je diplomantima i magistrantima da su oni budući lideri koji će Bosnu i Hercegovinu voditi ka pozitivnoj budućnosti i koji će napraviti pomake u svim aspektima društva, znanosti, prosvjete, ekonomije i politike.

„Diplome koje ćete danas dobiti imaju veliku vrijednost na osnovu kojih možete graditi kvalitete živote i karijere u Bosni i Hercegovini. Zato vas pozivam da prije svega ostanete ovdje, da na osnovu stečenih znanja unapređujete sebe, ali i našu domovinu. Diploma je garancija i dokaz da ste uložili, trud, veliki broj neprospavanih noći, ali i odgovornost prema radu. Ona je temelj na osnovu kojeg ćete graditi vašu budućnost, karijere, ali i vašu porodicu koja je stub društva. Zato od danas počnite razmišljati kako da steknete nova znanja, vještine i kompetencija na osnovu kojih ćete unapređivati našu državu. U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i svoje lično čestitam vama, vašim roditeljima i starateljima, i svima koji su vas nesebično podržavali, ulagali vjeru i finansije kako biste diplomirali ili magistrirali na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru“, dodao je resorni ministrar.

Osim ministra Hadžovića, diplomantima i magistrantima su se obratili rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i predsjednik Unije studenata Kenan Begović koji su im poželjeli sreću i uspjeh u novoj životnoj etapi.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti