U sklopu projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism Development througH Culinary HeritAge – CUHaCHA“ u Tivtu u Crnoj Gori, u organizaciji Općine Tivat održan je treći projektni sastanak na kojem su projektni partneri najveću pažnju posvetili planiranju aktivnosti za naredno razdoblje.
Naime, u okviru projekta CUHaCHA razvit će se 4 rezultata i to:
Niz ugostiteljskih objekata bit će uključen u projekt, i to: restorani, OPG-ovi, agroturizmi i sl., te će istima biti omogućena obuka pripreme tradicionalnih jela i recepata.
Na području Hercegovačko-neretvanske županije-kantona uz pomoć vanjskog stručnjaka već je provedena aktivnost istraživanja kulinarske baštine, u kojoj je prikupljeno oko 40 tradicionalnih recepata i načina pripreme jela, koji će služiti kao temelj za razvoj sva četiri rezultata projekta CUHaCHA.
Projekt CUHaCHA sufinanciran je u sklopu programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 - 2020.