Otvoren seminar za nastavnike i profesore turskog jezika

Datum objave: 08.10.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović obratio se na otvorenju 15. seminara za nastavnike i profesore turskog jezika, u organizaciji Instituta Yunus Emre.



Resorni ministar izrazio je potporu aktivnostima koje provodi Institut Yunus Emre, a čiji je cilj kontantno usavršavanje nastavnika i profesora turskog jezika. „Ministarstvo je proteklih godina ostvarilo uspješnu saradnju s turskim institucijama u Bosni i Hercegovini. Rezultat toga su i izučavanje turkog jezika u školama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona. Drago mi je što ovdje vidim profesorice i profesore iz svih krajeva naše zemlje, koji će na ovom seminaru razmijeniti svoja istustva i steći nova znanja. Naš cilj je i u narednom periodu realizirati aktivnosti s turskim institucijama i organizacijama u Bosni i Hercegovini, koje doprinose poboljšanju kvalitete nastavnog procesa“, kazao je resorni ministar.

Osim ministra Hadžovića nazočnima su se obratili ravnatelj Instituta Yunus Emre Mostar, Yunus Dilber, konzul Republike Turske u BiH, Sadık Babür Girgin, članica Nacionalnog odbora Instituta Yunus Emre, prof. dr. Emel Topcu i v.d. ravnateljice Pedagoškog zavoda Mostar, dr. sc. Enisa Gološ. Govornici su istakli zadovoljstvo dosadašnjom suradanjom  na različiti razinama, te uputili zahvalnost resornom ministru na iskazanoj potpori pri realizaciji različitih aktivnosti i projekata.

Institut Yunus Emre od školske 2011./2012. godine podržava nastavu turskog jezika koji se izučava kao drugi ili treći strani jezik u Bosni i Hercegovini. Pored aktivnosti i projekata koji se organiziraju u cilju razvoja učenika, Institut također organizira seminare, konferencije i usavršavanja u cilju potpore nastavnicima/profesorima turskog jezika. Seminar će trajati tri dana, nakon čega će nastavnicima/profesorima biti uručeni certifikati.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti