Svečano zatvorena „Mostarska liska“

Datum objave: 29.09.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović, zatvorio je 18. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ u Narodnom pozorištu u Mostaru.



„Mostarska liska“, jedan od najznačajnijih festivala komedije u Bosni i Hercegovini i regionu, i ove godine je ponudila bogat i kvalitetan sadržaj za sve ljubitelje kazališnih predstava.

„Iako je prošao teške trenutke, zahvaljujući Mostarkama i Mostarcima, koji su sačuvali vjeru i senzibilitet prema kulturi i umjetnosti, i ljudima koji su ulagali velike napore, Festival se vratio na staze uspješnosti i prepoznatljivosti, gdje je oduvijek i pripadao. Tome u prilog govori i činjenica da je ove godine „Mostarska liska“ obilježila punoljetstvo i da se već odavno pozicionirala na značajno mjesto na međunarodnoj mapi festivala komedije u čitavoj regiji. Time je pokazala da je žanr komedije bio i ostao živ u našem gradu i društvu. Zato je naša obaveza je da čuvamo mostarski humor i duh, i razvijamo Mostarsku lisku, jedan od simbola Mostara, koja svojom posebnošću i vrijednošću naš grad predstavlja na širom zemlje, ali i regiona“, kazao je ministar Hadžović.

Naglasivši značaj Festivala za Grad Mostar i njegove građane, resorni ministar organizatorima, sudionicima i dobitnicima nagrada, u svoje lično ime i u ime Ministarstva uputio je najiskrenije čestitke i zahvalnost što iz godine u godinu „Mostarsku lisku“ čine kvalitnijom i uspješnijom.

Ovogodišnji Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“, trajao je od 23. do 29. rujna. Predstava “Ritina škola” kazališta Planet Art iz Zagreba najbolja je predstava u cjelini prema odluci stručnog žirija 18. izdanja Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”. Nakon ceremonije, upriličen je koncert bh. sevdah benda Divanhana.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti