Ministar Hadžović održao sastanak sa „Mostarima“ povodom 455. tradicionalnih skokova sa Starog mosta

Datum objave: 23.07.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ dr. sc. Rašid Hadžović sastao se predstavnicima Kluba skakača u vodu „Mostari“, povodom tradicionalnih 455. skokova sa Starog mosta, koji će se održati u nedjelju, 25. srpnja.



Tokom susreta „Mostari“ su prezentirali ministru Hadžovića organizacijske detalje ovog velikog događaja, okolnosti u kojima će se ove godine održati skokovi, atmosferi koja vlada pred ovogodišnje natjecanje, kao i dodatne sadržaje koji će od ove godine obogatiti ukupni ambijent i tradiciju skokova.

Hadžović je pohvalio napore Kluba skakača u vodu „Mostari“ u organizaciji ove manifestacije, navodeći da je bilo jako bitno da se tradicija skokova nastavi kroz afirmaciju mladih generacija skakača.

„Skokovi sa Starog mosta imaju nemjerljiv značaj za Mostar, a jako su važni i u ukupnoj promociji Bosne i Hercegovine. Naši skakači, čuvene „laste“ su prepoznatljiv brend u svijetu, zbog toga je jasna naša opredijeljenost da „Mostare“ podržavamo, te dodatno razvijamo i populariziramo njihove aktivnosti. Tradicija skokova je kroz njenu bogatu historiju izdržala brojna iskušenja i svi imamo dužnost da ovakvu bogatu tradiciju njegujemo. U nedjelju, kada se održavaju skokovi, ponovo ćemo poslati prelijepe slike iz Mostara, koje će obići cijeli svijet.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, cijeneći važnosti tradicionalnih skokova sa Starog mosta, kao i prethodnih godina jedan je od pokrovitelja ove manifestacije.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti