Ministar Hadžović u posjeti Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar

Datum objave: 11.03.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović posjetio je Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar povodom obilježavanja 24 godine uspješnog rada i djelovanja.



Tijekom današnje posjete ministar Hadžović s ravnateljicom Centra, Mirnom Mezit i suradnicima razgovarao je o trenutnim aktivnostima i planovima koji će se realizirati u narednom razdoblju.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što danas imam priliku da razgovaram sa štićenicima i zaposlenicima Centra Los Rosales koji je za sve ove godine rada i postojanja pokazao da uprkos mnogim poteškoćama našoj djeci pruža kvalitetan odgoj i obrazovanje. Ponosan sam na uspjehe i rezultate koje postižete, a koji su prepoznati ne samo u našem Kantonu nego i širom Bosne i Hercegovine i čestitam vam na tome. Nadam se da ćemo i u narednom periodu i dalje stvarati bolje uslove za odgoj i obrazovanje, rehabilitaciju i socijalizaciju osoba s invaliditetom“, kazao je ministar Hadžović.

Ravnateljica Centra zahvalila je ministru Hadžoviću na dosadašnjoj potpori i današnjoj posjeti. „Iako Dan Centra ne obilježavamo kako smo to do sada radili, nama je izuzetno drago što imamo podršku ministra Hadžovića i što je danas sa nama kako bi razgovarali o mnogim aktivnostima koje su pred nama. Nadam se da će i u budućnosti naši štićenici sa svojim nastavnicima ostvarivati dobre rezultate koji će biti na ponos svih nas i promovirati ne samo školu, nego Grad, Kanton i našu državu“, istakla je Mezit.

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ Mostar osnovan je 1997. godine. Ova odgojno-obrazovna ustanova djeluje kao jedinstven i specifičan pravni subjekt u kojem se kroz nekoliko segmenata odgajaju, obrazuju i socijalizuju i radno osposobljavaju djeca sa lakšim, umjerenim i kombinovanim poteškoćama u psihofizičkom razvoju, uzrasta od 2 do 45 godina. „Los Rosales“ u svom dugogodišnjem poslovanju obuhvata predškolsko obrazovanje, osnovno obrazovanje, socijalnu zaštitu u ustanovama sa smještajem, zdravstvenu zaštitu i mnoge druge segmente odgoja i rehabilitacije.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti