Svečano zatvorena „Mostarska liska“

Datum objave: 01.10.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović, obratio se na svečanoj ceremoniji povodom zatvaranja 17. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska 2020“.



 „Mostarska liska“, kao jedan od najznačajnijih festivala komedije ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i regionu, i ove godine je ponudila bogat i kvalitetan sadržaj za sve ljubitelje kazališnih predstava.

Uputivši srdačne čestitke, ministar Hadžović kazao je da iako se nalazimo u nepredvidivoj situaciji, izazvanoj virusom COVID-19, zbog čega su i predstave održane u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, organizatori su zajedno sa pokroviteljima još jednom pokazali prije svega strpljenje, ali i volju i hrabrost, te da više nego dobro funkcioniraju i u drugačijim okolnostima i izazovima. „Izuzetno sam zadovoljan što festival „Mostarska liska“ iz godine u godinu raste, i što svake godine pokazujemo da Mostar nudi jedan respektabilan događaj. I ove godine uprkos situaciji u kojoj se nalazimo, organizatori Festivala zajedno sa direktorom Mujkanovićem, odlučili su da mostarskoj publici, koja itekako cijeni umjetnost, pruže kvalitetan sadržaj, i ja im na tome čestitam. A na našu čast i zadovoljstvo, kao i svih prethodnih godina odlučili smo da podržimo ovaj Festival. Siguran sam da su naši građani i ove godine uživali u kvalitetnom programskom sadržaju, da smo im uljepšali svakodnevnicu“, istakao je resorni ministar.

Ovogodišnji Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“, koji je trajao od 25. do 30. rujna, činilo je 6 kazališnih komada komediografskog žanra domaće bh. produkcije.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti