Ministar Hadžović večeras otvara „Mostarsko ljeto 2020“

Datum objave: 17.07.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K dr. sc. Rašid Hadžović je povodom službenog početka manifestacije „Mostarsko ljeto 2020“, koja će Mostaru i Hercegovini kroz 26 sadržaja ponuditi bogat kulturni program, ugostio ravnatelje kulturnih institucija koji su organizatori ove manifestacije.



Na radno-konsultativnom sastanku konstatirano je da „Mostarsko ljeto“, čiji je generalni pokrovitelj Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, je međunarodna kulturna manifestacija koja se uspješno organizira još od 1979. godine, te da u svom idejnom osnovu ima za cilj jačanje i obogaćivanje kulture i umjetnosti u Mostaru i ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Hadžović je naveo kako je izazova i ograničenja u organizaciji i osmišljavanju manifestacije bilo puno, međutim presudna je bila namjera da se i ovogodišnje izdanje „Mostarskog ljeta“ održi, uprkos pandemiji koronavirusa.

„Svjedoci smo da se mnogi kulturni događaji i tradicionalne manifestacije u BiH i okruženju otkazuju ili se termini za njihovo održavanje pomjeraju. Građani Mostara, kao i svi koji nas kroz naredna 43 dana koliko traje manifestacija posjete imat će priliku uživati u zaista bogatom kulturnom programu koji smo pažljivo selektirali i pripremali. Ponosni smo što će „Mostarsko ljeto“ zadržati svoj kontinuitet, kao i što ćemo kroz manifestaciju kreirati pozitivnu atmosferu u Mostaru“, istakao je Hadžović.

Ravnatelji kulturnih institucija koji su organizatori manifestacije: Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorište lutaka u Mostaru, zahvalili su se ministru za pomoć i podršku koju iskazuje ovim institucijama i manifestaciji „Mostarsko ljeto“.

Na sastanku je još jednom upućen apel svima da se prilikom posjete planiranim događajima u sklopu manifestacije pridržavaju epidemioloških mjera koje su na snazi u Bosni i Hercegovini.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti