Održan sastanak na temu Priprema za online nastavu u školskoj 2020/2021. Godini u slučaju proglašenja pandemije

Datum objave: 01.07.2020

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović i predstavnici Ministarstva pomoćnik ministra za prosvjetu, Sudo Marić, p.o. glavnog inspektora, Nikša Matijić, održali su sastanak uz nazočnost v.d. ravnateljice Pedagoškog zavoda Mostar, Enise Gološ, ravnatelja Zavoda za školstvo Mostar, Željka Ćorića, sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola HNŽ-K i predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja na temu Priprema za online nastavu u školskoj 2020./2021. godini u slučaju proglašenja pandemije virusa COVID-19.Na samom početku ministar Hadžović svim ravnateljima i uposlenicima uputio je čestitke i riječi zahvale na uspješno realiziranoj i završenoj školskoj godini i poštivanju naredbi kriznih stožera FBiH i HNŽ-K.

Cilj sastanka bio je kreiranje plana djelovanja za školsku 2020./2021. godinu, kako bi u slučaju ponovnog proglašenja stanja nesreće ili pandemije virusa COVID-19, škole adekvatno djelovale u cilju nesmetanog odvijanja nastavnog procesa. Tematski sastanak podrazumijevao je i rezimiranje provedenih aktivnosti i cjelokupne realizacije online nastave tokom pandemije virusa COVID-19.

Sudionici sastanka diskutovali su o mogućim načinima izvođenja nastave u školskim klupama, kao i eventualnom smanjenju broja učenika u odjelima uvažavajući propisane epidemiološke mjere. Obzirom na činjenicu da dolazak u novu sredinu, ulazak u učionice i prvi susreti sa nastavnicima i profesorima predstavljaju novi ambijent za svakog učenika, jedna od tema bila je i moguća problematika koja se odnosi na učenike prvih razreda osnovnih i srednjih škola, a koji bi u slučaju online nastave bili uskraćeni od privikavanja na nove uvjete rada, učenja, odgoja i obrazovanja. Nedostatak informatičke opreme za učenike, ali i uposlenike, također je bio predmet današnje diskusije.

Na sastanku su doneseni sljedeći zaključci:

  • pristupiti izradi potrebnih dokumenata u cilju reguliranja online nastave,
  • izraditi prijedlog reduciranih nastavnih planova i programa,
  • organizirati edukaciju nastavnika za online nastavu,
  • u potpunosti pripremiti sa svim podacima o učenicima i uposlenicima online platformu za narednu školsku godinu.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions