Natječaj: „Takmičenje mladih novinara 2020“ - istraži, napiši i osvoji

Datum objave: 05.03.2020

Fondacija INFOHOUSE i Koalicija za zaštitu zviždača jugoistočne Europe organiziraju „Takmičenje mladih novinara 2020“, te pozivaju učenike i učenice u Bosni i Hercegovini od 15 do 18 godina da pošalju novinarske članke, nakon čega će biti izvršena selekcija. Sudionici koji budu proglašeni najboljima će dobiti novčane nagrade i sudjelovati u javnoj ceremoniji dodjele nagrada, gdje će imati priliku upoznati se sa profesionalnim novinarima i novinarkama.



Kako biste sudjelovali/le u takmičenju potrebno je da napišete novinarski članak od 700 do 1000 riječi o problemu ili događaju, koji je od lokalne, nacionalne, ili regionalne važnosti za Bosnu i Hercegovinu. Teme članka mogu biti aktualni događaji, politička ili društvena pitanja. Ono što je važno istaknuti je kako članci trebaju predstaviti objektivne činjenice o problemu ili događaju na organiziran i temeljit način. Trebaju imati najmanje tri izvora (sugovornika), a izjave (ili intervju) se mogu uzimati isključivo telefonom ili uživo sa ljudima koji dovoljno poznaju problem ili događaj. Korištenje e-maila za uzimanje izjava ili izradu intervjua nije dozvoljeno.

 „Takmičenje mladih novinara 2020“ sponzoriraju Fondacija INFOHOUSE i Koalicija za zaštitu zviždača jugoistočne Europe. Dostavljene članke ocjenjivat će lokalni novinari i stručnjaci za medije.

Pobjednici će biti proglašeni na javnoj dodjeli nagrada u Sarajevu na proljeće 2020. godine (datum i lokacija će biti objavljeni na vrijeme). Nagradu će osvojiti tri najbolja članka, nakon čega će biti prevedeni na engleski jezik i objavljeni na drugim medijskim platformama. Pobjednici će također imati priliku da surađuju s profesionalnim novinarima na budućim projektima.

Više informacija o natječaju možete pronaći na linku: https://interview.ba/vijesti/item/29284-konkurs-takmi%c4%8denje-mladih-novinara-2020-istrazi-napisi-i-osvoji.

Rok za dostavljanje članaka je 15. 3. 2020. godine. Vaše tekstove dostavite u Microsoft Word formatu na interview@interview.ba.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti