Svečanost povodom reakreditacije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Datum objave: 09.09.2019
U Centru za kulturu u Mostaru održana je svečanost povodom reakreditacije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na kojoj je prisustovao veliki broj zvanica iz akademske zajednice i organa vlasti iz Mostara i Bosne i Hercegovine. Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović je na svečanosti rektoru Univerziteta, prof. dr. Elviru Zlomušici uručio Rješenje o institucionalnoj akreditaciji Univerziteta.
 


Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru od svog osnivanja 1977. pa do danas nastoji pružiti prosperitetne studijske programe studentima, te dati znanstveni doprinos cjelokupnoj društvenoj zajednici u Bosni i Hercegovini. Kompleksan proces reakreditacije koji za uslov ima ispunjenje 10 iznimno važnih kriterija predstavlja potvrdu razine kvaliteta Univerziteta.

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine donijela je Preporuku o akreditaciji Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na osnovu koje Univerzitet ispunjava sve uvjete za akreditaciju, te istu dostavila na dalje postupanje Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K.

Ministar Hadžović je istakao da je Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru prvi reakreditovani Univerzitet u Hercegovačko-neretvanskoj županiji- kantonu, a drugi u Bosni i Hercegovini, što je pokazatelj visoko kvalitetnog rada Univerziteta, te najbolji motiv za dalji rad, zalaganje i unaprijeđenje obrazovnog sustava u HNŽ-K BiH.

"Čast i zadovoljstvo mi je što večeras na ponos svih nas mogu dodjeliti Rješenja o institucionalnoj akreditaciji. Studenti i zaposlenici Univerziteta su vrijedno radili i time doprinijeli ponovnoj  akreditaciji  Univerziteta koja je  veoma značajna za visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini, a ujedno je i pokazatelj da su  naše diplome priznate kako u državi, tako i svijetu. Na tome im iskreno čestitam. Ovaj proces reakreditacije radi se zajedno sa Agencijom za visoko obrazovanje i kvalitet, ali je od samog početka bila potpomognuta od resornog Ministarstva, a nadam se da će naša saradnja i u budućnosti biti pozitivna, te da će Univerziteti koračati stazama uspjeha," kazao je ministar Hadžović.

Tijekom svog obraćanja, rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, prof. dr. Elvir Zlomusica je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos kako bi Univerzitet uspješno realizovao proces  reakreditacije.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti