Ministar Hadžović u posjeti Osnovnim školama u Domanovićima i Opličićima

Datum objave: 03.09.2019

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr.sc. Rašid Hadžović sa zamjenikom Presjedatelja Skupštine HNŽ, Šerifom Špagom, zastupnicom u Skupštini HNŽ, Merjem Šutom, te predstavnicima lokalne vlasti posjetio je područne škole u mjestu Domanovići i Opličići, koje su u završnoj fazi rekonstrukcije.



Osim podizanja kvalitete nastavnog procesa, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K ovakvim i sličnim projektima kako učenicima, tako i nastavnim djelatnicima i administrativnim radnicima nastoji obezbjediti optimalne i suvremene uvjete za održavanje kvalitetnog nastavnog procesa. Proces rekonstrukcije područnih škola zahtjevan je projekat koji resorno Ministarstvo u dogovoru s partnerima uspješno završava, a koji će učenicima zaigurno omogućiti bolji standard školovanja.

 „Obnova škola u Domanovićima i Opličićima označena je kao jedna od prioritetnih škola u HNK za rekonstrukciju, te je kroz ovaj projekat ostvaren značajan pomak. Za obnovu područne škole u Domanovićima do sada je izdvojeno 530.000 KM, a za područnu školu u Opličićima 70.000 KM. Partneri na ovom projektu bili su UNDP i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke“, kazao je ministar Hadžović.

Dosadašnja rekonstrukcija zgrade podrazumijevala je obnovu fasade i krova, utopljavanje, a sada su to radovi kao što su postavljanje led rasvjete, unutrašnjih otvora, grijanje, hlađenje i sl. Kako je naglasio ministar Hadžović cilj ovakvog projekta je učenicima obezbijediti što kvalitetnije uvjete za obrazovanje i sticanje novih znanja. Sukladno dogovoru sa školskim odborima, partnerima na projektu i predstavnicima lokalne zajednice očekuje se da učenici što prije sjednu u školske klupe i nastave s nastavnim procesom.

Ministar Hadžović je također istakao da su uspješni rezultati učenika najbolji motiv za osiguravanje što kvalitetnijeg sustava obrazovanja, te da će resorno Ministarstvo kao i u proteklom periodu nastojati da svim učenicima na području HNŽ obezbijedi sigurne i kvalitetne uvjete za  obrazovanje.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti