Obilježavanje Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja- „Dan ružičastih majica“ u HNŽ-K

Datum objave: 27.02.2019

Učenici osnovnih i srednjih škola HNŽ-K su danas 27. veljače 2019. godine obilježili Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja- „Dan ružičastih majica“ („Pink Shrit Day“).



Milioni ljudi u cijelom svijetu svake godine, posljednju srijedu u mjesecu veljači obilježavaju Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja „Dan ružičastih majica“ izvorno „Pink Shirt Day“.

Širom Hercegovačko- neretvanske županije-kantona, škole su obilježile ovaj Dan i rekle NE međuvršnjačkom nasilju, kroz radionice, priredbe i aktivnosti o istom.

Početak obilježavanja ovoga Dana datira iz 2007. godine kada je dječak u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju u školi, zbog dolaska u ružičastoj majici. Ispostavilo se da je majica bila simbol podrške dječaka svojoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke. Školske kolege odlučile su da dignu svoj glas protiv nasilnika i solidarišu se sa zlostavljanim dječakom tako što su se sutradan svi u školi pojavili u ružičastim majicama. Ovu inicijativu su pokrenuli 17-godišnji učenici David Shepherd i Travis Price, koji su štampali prvih 50 ružičastih majica. Od tada, ružičasta majica postala je simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama. U Bosni i Hercegovini se ovaj dan obilježava od 2016. godine.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti