Poziv za dostavu nominacija za UNESCO/Japan nagradu za Obrazovanje za održivi razvoj za 2019. godinu

Datum objave: 22.02.2019

Ministarstvo prosvjete, znanosti,  kulture i športa HNŽ-K zaprimilo dopis od Federalnog ministarstva prosvjete i znanosti u kojem nas obavještavaju da je Državna komisija za suradnju BiH sa UNESCO-om poslala obavijest da je UNESCO otvorio poziv za dostavu nominacija za UNESCO/Japan nagradu za Obrazovanje za održivi razvoj za 2019. godinu, a koja je ustanovljena na 195. zasjedanju Izvršnog odbora UNESCO-a.



Ovom nagradom, koja je ustanovljena u okviru Globalnog akcijskog programa za Obrazovanje za održivi razvoj, se odaje priznanje pojedincima, institucijama, organizacijama i drugim subjektima za izuzetne projekte u polju Obrazovanja za održivi razvoj.

Obrazovanje za održivi razvoj osposobljava učenike za donošenje informiranih odluka i odgovornih akcija za integritet okoliša, ekonomsku održivost i pravedno društvo, za sadašnje i buduće generacije, uz poštivanje kulturne raznolikosti. Ovo je cjeloživotno učenje i sastavni je dio kvalitetnog obrazovanja. Obrazovanje za održivi razvoj je holističko i transformativno obrazovanje koje se bavi sadržajem i rezultatima učenja, pedagogijom i okruženjem za učenje. Obrazovanje za održivi razvoj ostvaruje svoju svrhu transformacijom društva.

 

Detaljne informacije o kriterijima za nagradu se mogu naći na sljedećem linku: https://en.unesco.org/prize-esd/selection-criteria, dok se obrazac za nominaciju u elektroničkoj formi može preuzeti na linku:  https://en.unesco.org/system/files/en_02_annex_1_-_explanatory_note.pdf

 

Nominacijski obrazac, popunjen na engleskom jeziku i uz prijevod na jedan od službenih jezika u upotrebi u BiH, i prateću dokumentacija je potrebno dostaviti, u tiskanoj i elektroničkoj formi (na CD-u),  najkasnije do 29.3.2019. godine.

 

Nominacije se dostavljaju poštom Državnom povjerenstvu BiH za UNESCO na adresu:

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Državno povjerenstvo BiH za UNESCO

Trg BiH br. 1, 71000 Sarajevo

Sa naznakom: „Nominacija za UNESCO-Japan nagradu za Obrazovanje za održivi razvoj 2019“

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti