Potpisani protokoli o suradnji između škola i predškolskih ustanova iz Republike Srbije – područje Sandžaka i s područja HNŽ-K

Datum objave: 26.09.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić i predsjedavajući Skupštine HNŽ-K, Džafer Alić, nazočili su potpisivanju protokola o suradnji između škola i predškolskih ustanova s područja Sandžaka, točnije Novog Pazara i s područja Hercegovačko-neretvanske županije-kantona čiji je cilj razvijanje veza u oblasti obrazovanja i kulture.



Aktivnosti predviđene protokolima realizirat će se u od školske 2024./2025. do 2026./2027. godine, a cilj im je podržavanje obrazovanja putem zajedničkih projekata, bolje upoznavanje povijesti zemalja, njihovih kulturalnih i obrazovnih sustava. Danas je potpisano oko 20 protokola o suradnji između odgojno-obrazovnih ustanova iz Novog Pazara i HNŽ-K.

„Kada smo u travnju ove godine boravili u Novom Pazaru otvorili smo niz značajnih tema koje se odnose na sve razine obrazovanja. Danas smo došli do realizacije jedne od planiranih aktivnosti, a to je potpisivanje protokola o suradnji koji će školama omogućiti da sudjeluju u zajedničkim projektima prekogranične suradnje. Siguran sam da je ovo samo početak jedne uspješne suradnje na radost naših učenika i uposlenika i da će ona doprinijeti osnaživanju zajedničkih kulturnih vrijednosti i obrazovnih sustava, kao i osnaživanju prijateljstva među školama. Potpisivanje protokola između škola predstavlja vrhunski događaj unutar samog obrazovanja i ovo potpisivanje smatram da je simbolički čin otvaranja jednog novog, pozitivnog poglavlja u obrazovanju. Ministarstvo će sukladno svojim ingerencijama biti potpora radu škola, podrška uposlenicima i učenicima“ kazao je ministar Velagić.

Potpisivanju Protokola nazočio je predsjedavajući Skupštine HNK, Džafer Alić koji je gostima poželio dobrodošlicu.

„Čast mi je danas nazočiti ovom skupu i događaju kojim se stvaraju i potiču nove suradnje i prijateljstva. Nadam se da će potpisivanje ovih protokola zaista donijeti jednu novu notu kako u obrazovnom sustavu našeg Kantona, tako i Novog Pazara i da će se ova suradnja donijeti pomake u odgojno obrazovnom procesu. Ono što bih volio jeste da potpisivanje sporazuma iznjedri i znanstveno-istraživačke projekte. Nadam se da ćemo se svake godine viđati u ovakvom okružju s pozitivnim rezultatima. U tom smislu imate našu potporu“, kazao je Alić.

Nazočnima se obratila i gradska vijećnica Grada Novi Pazar, Denisa Curić, koja je istakla da joj je čast nazočiti realizaciji ideje koja potiče od travnja mjeseca.

„Povezivanje škola Hercegovačko-neretvanske županije-kantona i škola Novog Pazara nije samo potpisivanje protokola, već je i otvaranje jednog lijepog puta i razmjene znanja, a obrazovanje je pravi način približavanja ljudi. Nadam se da će ova suradnja doprinijeti mnogobrojnim rezultatima u našim obrazovnim sustavima“, kazala je Curić.

Ravnatelji škola istakli su da potpisivanje protokola o suradnji sa školama iz Republike Srbije – područje Sandžaka otvara mogućnosti za razvijanje zajedničkih obrazovnih projekata i unapređenje obrazovnog procesa, realizaciju projekata koje bi učenici zajednički spremali, jačanje uzajamnih kulturoloških vrijednosti i razvijanje prijateljstva između naših škola.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti