Suradnja između Turkiye i BiH: Ministar Velagić u studijskoj posjeti Istanbulu

Datum objave: 27.04.2024

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, prof. dr. Adnan Velagić zajedno sa entitetskim ministricama i županijskim ministrima i ministricama obrazovanja boravi u studijskoj posjeti Istanbulu, na poziv ministra nacionalnog obrazovanja Republike Turkiye, prof. dr. Yusufa Tekina.



Povod posjete je program Obrazovna suradnja između Turkiye i Bosne i Hercegovine, a upriličen je i sastanak na kojem su, sudjelovali i predstavnici turskog Nacionalnog ministarstva za obrazovanje.

„Prijatelji iz Republike Turkiye mnogo puta dali su veliki doprinos za unapređenje kvalitete uvjeta na svim razinama obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu. Škole s područja naše županije s bratskim školama, institucijama i organizacijama Republike Turkiye vrlo često provode različite kulturne i obrazovne aktivnosti. Nadam se da ćemo na tom tragu uspješne realizacije dosadašnjih projekata i aktivnosti nastaviti jačanje partnerskih odnosa i suradnje s obrazovnim ustanovama i institucijama iz Republike Turkiye“, kazao je ministar.

U tijeku studijske posjete ministrice i ministri obrazovanja posjetili su Tehnički univerzitet u Istanbulu (ITU) i Tehnološki park (TeknoPark), srednju školu “Istanbul”, Fondaciju Turkiye Maarif, Privrednu komoru Istanbul, Veliku narodnu skupštinu Turkiye – Parlament TBMM na poziv predsjednice Upravnog odbora IUS-a, Sevgija Kurtulmusa, te Institut Yunus Emre, u kojem je prezentiran projekt „Moj izbor je turski i bratske škole”.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti