U JU OŠ Blagaj počinje izgradnja sustava grijanja voda-voda

Datum objave: 29.08.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović nazočio je potpisivanju ugovora između JU Osnovne škole Blagaj i firme Klima centar koja će u pomenutoj školi izraditi novi sustav grijanja voda-voda.Resorni ministar izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta. „Doista mi je drago što je na području našeg Kantona počela izgradnja ovakvih sistema grijanja. JU OŠ Blagaj prva je škola u HNK u kojoj se realizuje ovakav sistem. Stoga, pozivam sve lokalne zajednice da u svojim sredinama pomognu izradu novih sistema grijanja i hlađenja, uz dodatnu izgradnju solarnih elektrana na objektima škola, koji bi znatno smanjili troškove grijanja i hlađenja, a doprinijeli bi kvalitetnom ambijentu za naše učenike i zaposlenike. Također, koristim priliku da pozovem UNDP i Svjetsku banku da se zajedno sa Vladom i lokalnim zajednicama uključe u realizaciju ovakvih i sličnih projekata“, kazao je resorni ministar.

Prva faza projekta izrade novog sustava podrazumijeva samo grijanje, a u naredna fazi će se raditi i hlađenje. Dizalice topline voda-voda koriste rezervoare podzemne vode za izvlačenje topline, a njihove temperature uglavnom su konstantne tijekom cijele godine.

Ravnatelj škole, Muhamed Kajan, izrazio je zadovoljstvo što je JU OŠ Blagaj prva škola u HNŽ-K koja će imati ovaj sustav grijanja,  te izrazio nadu da će ostale škole uskoro početi s realizacijom ovakvih sustava grijanja i hlađenja.

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti