Ministar Hadžović posjetio športsku dvoranu u izgradnji u naselju Bijelo Polje

Datum objave: 05.07.2023

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović u pratnji člana projektantskog nadzora, Alije Šunje obišao je radove na izgradnji športske dvorane u naselju Bijelo Polje.



„Nakon uspješno završenih objekata JU OŠ Zalik i JU OŠ Gnojnice, Vlada HNK nastavila je pozitivnu praksu izgradnje novih objekata. U skladu sa Budžetom HNK na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kao i prethodnih godina, Vlada HNK izdvaja 220.000 KM za izgradnju ili obnovu školskih objekata ili objekata za višenamjensku upotrebu, kao što je ova sportska dvorana u naselju Potoci. Stoga mi je zadovoljstvo vidjeti da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju predviđenim tempom i da će građani Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, uskoro, na raspolaganju imati kvalitetan objekat u kojem će se održavati kulturni, sajamski, društveni i ostali sadržaji koji zavrjeđuju pažnju javnosti“ istakao je ministar.

Član projektantskog nadzora Arhiv plus, Alija Šunje, kazao je da se radovi na izgradnji dvorane odvijaju u najboljem redu.

„Što se tiče te dinamike, grubi građevinski radovi su pri završetku, nakon čega slijedi montaža čelične krovne konstrukcije i pokrivanje objekta. Uz ovaj dio poslova izvršili smo i pripremne radnje u smislu osiguranja objekta, koji se odnose na izgradnju potpornih zidova na istočnoj strani, kao i instalacione poslove u suterenskoj prostoriji. Kada je riječ o veličini objekta, ona iznosi 30x45 metra i imat će armirano-betonske tribine zajedno sa galerijama, tako ćemo obezbijediti oko 600 mjesta za gledaoce. Nadam se da ćemo do kraja ove kalendarske godine, osim pokrivanja objekta, moći završiti znatan dio radova u smislu unutrašnje obrade zidova, fasade, keramike, elektroinstalaciju, grijanje, instalaciju vodovoda i sl.“, kazao je Šunje.

Kamen temeljac za ovaj objekat postavljen je 18.12.2020. godine, a izgradnja je počela u ožujku 2022. godine. 

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti