Ministar Hadžović održao sastanak s delegacijom zastupnika Parlamentarne skupštine FBiH i predstavnicom Međunarodnog republikanskog instituta

Datum objave: 22.09.2021

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović održao je sastanak s delegacijom zastupnika Parlamentarne skupštine FBiH, okupljene oko višestranačke skupine za zaštitu kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa i predstavnicom Međunarodnog republikanskog instituta, Almedinom Karić.



Osim predstavnice Međunarodnog republikanskog instituta, sastanku su nazočili zastupnici Parlamentarne skupštine FBiH, Lana Prlić, Nasiha Pozder i Amer Obradović.

Prezentacijom općeg stanja i djelovanja, resorni ministar upoznao je delegaciju s aktivnostima Ministarstva, naglasivši da je zaštita kulturnog i povijesnog nasljeđa oblast koja se može i treba promovirati kroz različite razine i institucije.

Članovi delegacije naveli su da je višestranačka skupina za zaštitu, povijesnog i prirodnog nasljeđa usmjerena na očuvanje i zaštitu kulturne baštine i tradicije, povijesti i prirodnog nasljeđa, razvoj kreativnih industrija i kulturnog turizma, te poboljšanje komunikacije u potpori kulturnim organizacijama i institucijama, kao i održivi razvoj u lokalnim zajednicama. Cilj aktivnosti koje skupina sprovodi je stvaranje uvjeta za bolju prepoznatljivost razvoja politika u oblasti kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, i iniciranje parlamentarnih aktivnosti na poboljšanju zakonodavnog okvira u ovoj oblasti. 

Ministar Hadžović zahvalio je delegaciji na inicijativi i prijedlozima u cilju zaštite kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, te naglasio da suradnja institucija značajno može doprinijeti osnaživanju kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti