Sastanak sa najuspješnijom bosanskohercegovačkom plivačicom

Datum objave: 02.09.2019

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović je održao sastanak sa Aminom Kajtaz, najuspješnijom bosanskohercegovačkom plivačicom i reprezentativkom koja u Europi i svijetu niže uspjehe kao jedan od najznačajnijih ambasadora Bosne i Hercegovine.



Amina Kajtaz, Mostarka sa adresom u Zagrebu, gdje u HAPK Mladost trenira, je najuspješnija plivačica u našoj zemlji ali i šire. Ova bosanskohercegovačka plivačica i vrijedan ambasador BiH je nastupala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, Evropskom prvenstvu u Glasgowu gdje je ušla u polufinale na 100 metara delfin i zauzela deveto mjesto, na 200 metara 17. mjesto, te popravila vrijeme Olimpijskih igara za BiH za skoro 2,5 sekunde.

Amina je kazala da u Zagrebu ima odlične uvjete za treniranje, ali da je do sada odbila ponude mnogih zemalja poput Hrvatske, Srbije i Njemačke, zbog želje da nastavi predstavljati svoju zemlju.

Budući da je sljedeća godina olimpijska godina, Amina vrijedno i svakodnevno trenira, te se nada da će se prepoznati značaj njenog truda i postignutih rezultata i da će dobiti kvalitetniju podršku BiH.

Ministar Hadžović je čestitao našoj reprezentativki na dosadašnjem uspjehu i vjernom predstavljanju naše zemlje, uz poruku da će od resornog Ministarstva imati potporu i u budućnosti, te naglasio značaj ulaganja i potpore naših uspješnih športista.  

Galerija

copper hair extensions uk ancient chinese secret hair growth korean human hair wigs wig installation london people getting extensions hair wigs uk lavender kanekalon braiding hair stores that sell wigs near me hair wigs uk ombre brazilian hair weave the hair lounge london grays hair extensions
Projekti